4 Şubat 2012 Cumartesi

Alevilerden Açıklama: Müslüman Kardeşler Bizim Kardeşimiz Değil

Alevilerden açıklama: Müslüman Kardeşler bizim kardeşimiz değil!
Geçtiğimiz hafta, Türkiye'de bulunan Müslüman Kardeşler sorumlularından Memun El Hımsi'nin "Alevileri Suriye'den kazıyacağız" sözlerine bir tepki de Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan geldi. "Müslüman Kardeşler bizim kardeşimiz değil" diyen örgüt, El Hımsi'nin sınır dışı edilmesini talep etti.

Alevi dernekleri tarafından yapılan "'Müslüman Kardeşler' bizim kardeşimiz değil.." başlıklı açıklamanın tam metni şöyle:

"Hatay mülteci kampında kalan Müslüman Kardeşler örgütü sorumlularından Memun El Hımsi’nin 'Suriye’yi Alevi mezarlığı haline getireceğiz' şeklindeki açıklamasının basında yer almasına rağmen, bugüne kadar bu haberle ilgili hiçbir yalanlama olmadığı gibi, soruşturma açıldığı da henüz duyulmadı. Bu nedenle, Alevi kurumları olarak aşağıdaki ortak açıklama yapmayı bir zorunluluk olarak gördüğümüz için basını ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz:

Hainler ve işbirlikçiler bir taşla kaç kuş vurabilirler sorusunun cevabını biliyor musunuz?

Düşünmemiştiniz ya da bilmiyorsunuz değil mi?

Öyleyse öğrenelim; Zira önümüzdeki süreçte toplumun diğer kesimleri gibi Alevileri de bir bütün olarak meşgul edecek işlerin altına daha fazla imza atacaklar!

Hainlik ve işbirlikçilik sıfatlarının bu metin konusundaki muhatapları ;Suriye'nin yasal ve meşru iktidarına savaş açan kişi ve gurupları ülkemizde Hatay'da açtığı kamplarda barındıran ,onlardan ülkemiz topraklarında ordular oluşturup eğitim almalarını sağlayan ,onlara silah ve para yardımı yapıp ülkemiz halklarına '' mağdur'' muhaliflere insani yardım yaptığını propaganda eden 'AKP iktidarı' ile ; emperyalizmle işbirlikçilik, yurtsever Suriye halklarına düşmanlık ve ülkesine ihanetle dinci gericilikte AKP iktidarından geri kalmayan 'Müslüman Kardeşler ve türevleri' olan gerici örgütlerin temsilci ve yandaşlarıdır.

AKP, Aleviler, Suriye, Emperyalizm, gericilik, Müslüman Kardeşler gibi kavramlar yan yana sıralandığında lafın ucunun nerelere gideceği de yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Müslüman Kardeşler örgütünün Hatay'daki çadır kentte kalan yöneticilerinden Memnun El Hımsi adlı kişi ''ey hakir Aleviler bugünden sonra ya Esad'dan vazgeçersiniz ya da Suriye size mezar olacaktır sizleri Suriye topraklarından ve Suriye’den silip süpüreceğiz'' biçiminde bir açıklama yapmıştır.

AKP iktidarı El Hımsi'nın Alevilere karşı kan kin ve nefret dolu bu açıklamaları yaptığından şüphesiz ki haberdardır. Emperyalistler de! Peki niye yapılır bu açıklama ve AKP’den bu konuda niye ses seda çıkmaz?

Hatay daki Alevi yurttaşlarımızın Suriye'de akrabaları vardır. Açıklama her iki taraftaki Alevilere gözdağı vermek için yapılmıştır.

Ülkede Alevi Sünni ayrımını körüklemek din üzerinden siyaset yapan iktidarın işine gelmektedir. Bu ayrım üzerinden, yarın emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin Suriyeye yapacağı olası müdahalelerin sünni yurttaşların gözünde meşrulaştırılması ve onların bu işe bugünden hazırlanması için yapılmıştır.

Dinci gericiliğin Libyalısı, Suriyelisi, Mısırlısıyla uluslararası kardeşliğini ve bu kardeşliğin emperyalizmle işbirlikçiliğini ispatlamak için yapılmıştır.

Ülkemizin bağımsızlığının ayaklar altına alınması, yeni Osmanlıcı dış politika, dinci gericilik ve emperyalizmle işbirliği; eşit yurttaşlık isteyen Alevilere de tüm halkımıza da düşmandır.

Aleviler ve halkımız yerli gerici örgütlenmelerin Suriye’ye karşı Karkamış ve Kilis provakasyonlarına geçit vermemişlerdi. Müslüman Kardeşler ve türevlerinin provakasyonlarına da geçit vermeyeceklerdir.

Susmak kabullenmekse susmayacağız. Direneceğiz!

Barışa ve halklarımıza düşman provakatörlerin ülkemizden sınır dışı edilmelerini istiyoruz!

4 Şubat 2012

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF)

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi
Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim vakfı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı"

(soL - Haber Merkezi)