2 Şubat 2012 Perşembe

ABD'li Yazar Paul Auster'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Cevabı: İfade Özgürlüğü Kutsal Bir Haktır


Paul Auster: İfade Özgürlüğü Kutsal Bir Haktır
ABD’li yazar Paul Auster, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının ardından yazılı açıklama yaptı: “Başbakan, İsrail hakkında ne düşünürse düşünsün ifade özgürlüğü var ve hapiste gazeteci yok. Türkiye’de yaklaşık 100 yazar hapiste. Her ülkenin kusuru var ama iyileştirme için hapis tehdidi olmadan herkes konuşabilmeli. Bu kutsal bir haktır.”

Auster, “Başbakan İsrail’in durumu hakkında ne düşünüyor olursa olsun, gerçek şu ki orada özgür düşünce var ve hiçbir gazeteci ya da yazar hapiste değil" dedi.

Paul Auster, “Uluslararası PEN’in son derlediği sayılara göre, Türkiye’de yaklaşık 100 tane yazar tutuklu, ki davası tüm dünyada PEN Merkezleri tarafınca yakından takip edilen Ragıp Zarakolu gibi bağımsız yazarları saymıyoruz bile. Tüm ülkeler onbinlerce problemden dolayı sorun yaşıyor. Bay Başbakan, benim Amerika Birleşik Devletleri’m de buna dahil ve senin Türkiye’n ve kesin suçlamam şudur ki, şartları iyileştirebilmemiz için, bizim ülkelerimizde, her ülkede, sansürsüz veya hapis tehdidi olmadan serbest düşünce ve yayın tüm erkek ve kadınlar için kutsal bir haktır.”