17 Ocak 2012 Salı

Hrant Dink Davasında Karar Çıktı Hrant Dink'i Örgüt Değil Üç Beş Kendini Bilmez Öldürmüş!


Hayal'e müebbet, Tuncel serbest!
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yasin Hayal'i Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürmekten suçlu buldu. Erhan Tuncel ise bu suçlamadan beraat etti. Hayal, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Erhan Tuncel ise Mc Donalds'ı bombalama eyleminden 10 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Tuncel, cezaevinden salıverilecek.

İstanbul- İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu olarak yargılanan Yasin Hayal'i, ''Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmeye azmettirmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Bütün sanıkların ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan beraatına karar veren mahkeme heyeti, Erhan Tuncel'i Mc Donald's'ın bombalanması eylemine ilişkin 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme Tuncel'in cezaevinden salıverilmesine karar verdi.

Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal de beraat etti.

ÜÇ-BEŞ KENDİNİ BİLMEZ ÖLDÜRMÜŞ!
"Bu dava bitmeyecek!"

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda arbede çıktı. Dink'in arkadaşları mahkeme çıkışı, 'Bu dava bitmeyecek', 'Katil devlet hesap verecek' sloganı attılar.

Hrand Dink'in arkadaşları Beşktaş aliyesinden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

Yasin Hayal karar öncesi, "Bu salonlarda bugüne kadar birçok Anadolu çocuğunun kalemi kırılmıştır. Mahkeme heyetine meydan okuyorum. Kalemimi kıracak delikanlı arıyorum" dedi.

Tuncel'den Che'li savunma

Erhan Tuncel, 3 bölümden oluşan savunmasının bir bölümünü yazılı, bir bölümünü de sözlü yaptı. Cinayetin azmettiricisi, planlayıcısı ve tetikçisinin Yasin Hayal olduğunu iddia eden Tuncel, savunmasını Che, Dostoyevski ve Mevlana’dan alıntılarla sürdürdü.

Eylemin Ergenekon eylemi olduğunu söyleyen Erhan Tuncel, bu cinayetin bağımsız bır örgüt tarafından işlenmediğini öne sürdü.

“Gerçek bır devrimci dünyada tüm haksızlıkları benliğinde hissedendir” sözleriyle Che'den alıntı yapan Tuncel, kendisinin sadece Trabzon Emniyeti adlı örgüte yardımcı istihbarat elemanı olarak üye olduğunu belirtti.

Dostoyevski ve Mevlana'dan da alıntılar yapan Tuncel, “Susmanın ne kadar kötü bir şey" olduğunu söyledi.

Tuncel, “Susmadım, kendimi savunmadan cinayeti olduğu gibi anlattım” diyerek Ramazan Akyürek’in Ergenekon’a dokunan kişi olduğunu iddia etti.

Susmayıp konuştuğu için Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın pasifize edildiğini öne süren Tuncel, Hrant Dink cinayetini Keloğlan masalıyla anlattı.

Masalının Ezop esintisi içerdiğini söyleyen Tuncel, Faruk Erem'in, “suçluyu kazı altından insan çıkar” sözünü hatırlattı.

''Hrant'ın arkadaşları''ndan açıklama
Duruşma öncesinde Beşiktaş'taki Barbaros Parkı'nda toplanan ve kendilerini ''Hrant'ın arkadaşları'' olarak tanıtan grup, duruşmanın yapılacağı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine kadar yürüdü.

Adliye binasının önünde çeşitli sloganlar atan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HSP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ile gazeteci ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu grup adına yapılan basın açıklamasında, ''Biz Hrant için, içeride neye göre karar vereceklerini biliyoruz. Bu karar devletin kararıdır. Emniyetiyle, jandarmasıyla, istihbaratıyla, yargısıyla, medyasıyla, hükümetiyle, muhalefetiyle 5 yıl önce Hrant'ı aramızdan almaya karar vermiş olanlar şimdi adalet saraylarında bir karar daha verecekler'' denildi. cumhuriyet.com.tr