9 Ocak 2012 Pazartesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Sözlerine İlişkin Fenerbahçe'nin Açıklaması


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Sözlerine İlişkin  Fenerbahçe'nin Açıklaması

Fenerbahe Kulübün'nün resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle...
'Ulusumuzun her bir bireyinin hakkını korumak ve onu savunmakla yükümlü bir bakanın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, geçen sezonki şampiyonluğumuza yönelik bir takım ince planları olduğunu üzülerek ve dehşete kapılarak takip etmekteyiz.

Sayın Bayraktar'ın Trabzon halkına yönelik yaptığı konuşmayı, en iyi niyetli bakış açısıyla 'ucuz popülizm' olarak nitelendirmek istesek de, milyonlarca taraftarıyla sportif ve tesisleşme anlamında Türkiye'ye büyük değer sağlayan 'Fenerbahçe' markasına yönelik bu sözleri kabul etmek veya görmezden gelmek hiçbir şekilde mümkün değildir.

Bugüne kadarki her açıklamamızda, kulübümüze yönelik sistematik bir linç ve karalama kampanyası olduğuna dikkat çekmiş; adil yargılama ve sürece dair eşitlik istediğimizi vurgulamıştık.

Ancak, Sayın Bayraktar'ın
"Trabzon gülerse Türkiye güler. Trabzon kalkınırsa Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonsporumuz'un kupasını almak için de çok ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonsporumuz'un kupasını da Trabzonspor'un müzesine getireceğiz. Allah inşallah bunu bize nasip edecek"
şeklindeki açıklamaları, bir bakanın, fanatizmle birlikte eşitlik ve adalet duygusundan ne kadar uzaklaşabildiğinin en açık göstergesidir.

Milyonların hiçbir menfaat beklemeksizin gönül verdiği, Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan Fenerbahçe'ye yönelik bu tutumu çok açık bir dille reddediyor; en iyi niyetli bakış açısıyla bu durumu 'sınırı aşmak' olarak nitelendiriyoruz.

Bu bağlamda, gerekli mercilerin gerekli adımı atacağına olan inancımızı kamuoyunun bilgisine sunuyor; alın terimizle, emeğimizle ve hakkımızla kazandığımız 18.şampiyonluğa ait kupanın açıklanan ya da açıklanmayan her tür ince hesaba karşın dün olduğu gibi yarın da müzemizde olacağını hatırlatmak istiyoruz.'