7 Ocak 2012 Cumartesi

11 Yaşındaki Hamile Çocuk İçin Bolu Valisi Kemik Yaşı Büyük Dedi

11 Yaşındaki Hamile Çocuk İçin Bolu Valisi Kemik Yaşı Büyük Dedi
Bolu Valisi İbrahim Özcimen, 11 yaşında imam nikahıyla evlendirilen kız çocuğu için hastanede hiç bir işlem yapılmamasına kemik yaşı büyük diyerek destek verdi 

Bulu'da, 11 yaşındaki  Z.Ç, 25 yaşındaki E.D. ile imam nikahıyla evlendirildi. Hastaneye kaldırılan N.Ç'nin 11 yaşında ve 8 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Hastane yetkilileri 11 yaşındaki çocuğun durumunu ilgili birimlere bildirmedi.Olayın basına yansımasından sonra Mudurnu Savcısı soruşturma başlattı. 

Bolu Valisi İbrahim Özcimen 11 Yaşındaki Çocuk İçin Rızai Bir Evlenme Dedi
Bolu Valisi İbrahim Özcimen, konuyla ilgili açılama yaparak, “Bugün de Sosyal Hizmetler Müdürüm o aileye ziyarete gidecek. Herhangi bir cebir, şiddet yok. Rızai bir evlenme. Anne baba rızasıyla evlenebilecek yani o mahkeme kararı çıkarsa, o yaş tahsis edilmiş olacak, ondan sonra da bir mani kalmamış olacak. Sayın bakanımızın ve valiliğimizin ilgisi devam edecek, devam ediyor” dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özcimen Kemik Yaşı Kesinlikle Çok Büyük
Vali Özçimen, 11 yaşıdaki çocuğun 8 aylık hamleliğini ilgili birimlere bildirmeyen hastaneye sahip çıkarak,  “Hekim raporunun hâkim raporuna dönüşmesi gerekiyor. Hâkim karar vermeden benim açıklamam belki soruşturma evrakını açıklama anlamına gelir. Ama kesinlikle çok daha büyük” dedi.