11 Aralık 2011 Pazar

Türk İş Genel Başkanı Yine Kumlu Oldu Sendikal Güçbirliği Nasıl Hareket Edecek


TÜRK-İŞ'te Mustafa Kumlu yeniden seçildi

TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu'nda Mustafa Kumlu, yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Ankara Büyük Anadolu Hotel'de 8 Aralık'ta başlayan TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan seçimin ardından sona erdi. Seçimde, 362 delegenin tamamı oy kullandı. Oyların 350'si geçerli sayıldı. Oyların 223'ünü Mustafa Kumlu, 127'sini ise Sendikal Güçbirliği Platformu'nun desteğiyle aday olan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı.

Bu sonuçla Musafa Kumlu, yeniden TÜRK-İŞ Genel Başkanı seçildi.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu:

"Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar."

Sonuçlara bakıldığında Güçbirliğine doğrudan katılmış olan sendikaların dışından da oy aldığı görülen Öztaşkın'ın ve Güçbirliği'nin bundan sonra nasıl hareket edecekleri merakla bekleniyor. Temmuz 2011 tarihinde Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Petrol-İş, Kristal-İş, TÜMTİS, Tekgıda-İş, Tezkoop-İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın katılımıyla kurulan Sendikal Güçbirliği Platformu Türk-İş Genel Kurulu'na kadar Türkiye'nin dört bir yanında binlerce işçinin katıldığı bölge toplantıları gerçekleştirmişti. Bu toplantılarda yapılan çağrılarda, bu Platformun amacının sadece Türk-İş Genel Kurulu'na yönelik bir muhalefet olmadığı, sonuç ne olursa olsun, bu Platformun Türk-İş Genel Kurulu sonrasında da sendikal hareketin mücadeleci bir eksende yeniden yapılanması için çalışmalarına devam edeceği vurgulanmıştı.

EmekDunyasi.Net/Ankara