12 Aralık 2011 Pazartesi

Şike Davasında Ümit Karan Tahliye Edildi

Şike Davasında Ümit Karan Tahliye Edildi
'Şike Davası'nda 8 tahliye!
Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan aralarında Serdar Adalı, Ahmet Ateş, İbrahim Akın ve Ümit Karan'ın da bulunduğu 8 şüpheli için tahliye kararı çıktı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin tensip incelemesini tamamladı. Mahkeme heyeti, "Futbolda şike" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan aralarında Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Ahmet Ateş, Ümit Karan ve Serdar Adalı'nın da bulunduğu 8 kişi için tahliye kararı verdi. Şike’den yargılanan 20 kişi için ise maçlardaki seyir yasağı kaldırıldı.

Mahkemenin tahliye kararında Köşk'te bekleyen Şike Yasası da gerekçe olarak gösterildi. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.(İSTANBUL)

KİMLER SERBEST KALDI?

Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, İbrahim Akın, İskender Alın, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Ahmet Ateş ve Abdurrahman Yakut'un serbest kalmasıyla 'Şike soruşturması' kapsamında tutuklu bulunanların sayısı 23'e indi.

Öte yandan Emmanuel Emenike, Hikmet Karaman, Levent Eriş, Mahmut Boz, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin'in de dahil olduğu 20 kişi hakkındaki seyir yasağı kararı da kaldırıldı.

Tahliye kararlarını Doğan Haber Ajansı(DHA)'na değerlendiren Beşiktaş JK Başkanı Yıldırım Demirören, "Onlar içeride, biz dışarıda acıyı çektik, sevincimiz sonsuz. Camiamıza Allah hiçbir zaman böyle bir durum yaşatmasın" dedi.

GÜL: ANAYASAYA AYKIRI DEMEDİM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin kamuoyunda ''şiddet yasası'' olarak bilinen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un Mecliste aynen kabul edildiğini anımsatarak, ''Bu yasaya ilişkin tavrınız önceki gibi mi olacak?'' şeklindeki sorusu üzerine Gül, Basescu'nun konu hakkında fikir sahibi olması için, tercümandan kısa bir özet yapmasını istedi. Gül, yasanın sadece şikeyi değil, sporda şiddetin önlenmesi ve bahis konularında yeni düzenlemeleri kapsayan bir yasa olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Ben veto gerekçemde söylemiştim, ceza siyasetini Meclis belirler. Geri gönderirken 'bir daha gözden geçirin' demiştim ama Meclis de buna ihtiyaç duymadı, ceza siyasetini bu şekilde belirlemiş oldu ve bana geri gönderdi. Benim de artık Anayasa'ya göre yapacağım bellidir. Bir anayasal konu değil, Meclisin ceza siyasetini takdir etmesiyle ilgili bir konu'' dedi. evrensel