2 Aralık 2011 Cuma

Sendikal Güç Birliği'nin Türk İş Genel Başkan Adayı Mustafa Öztakın Oldu


Mustafa Öztaşkın, Türk-İş Genel Başkanlığı’na aday
Türk-İş'in 8-11 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek olan genel kurulunda Sendikal Güç Birliği'nin adayının Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın olacağı öğrenildi.


Türk-İş'in olağan genel kurulu 8-11 Aralık'ta Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek. Genel kurula Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyasi partilerin genel başkanları davet edilecek.

Genel kurul öncesinde 2 Aralık'ta Ankara'da başkanlar kurulu toplanacak. Başkanlar kurulunda, genel kurulda konuşacak temsilciler, konuşma sıraları belirlenecek. 1 Aralık'ta da delege listeleri Türk-İş Genel Merkezi'nde askıya çıkacak. Genel kurula az bir süre kala genel başkan adayları da netleşiyor.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun yeniden aday olması bekleniyor. Türk-İş içerisinde Belediye-İş, Basın-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tezkoop-İş, TÜMTİS ve TGS'nin oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu ise kendi adaylarını çıkaracak.

Sendikal Güç Birliği Platformu, genel başkan adayı olarak Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın ismi üzerinde uzlaştı. Güç Birliği'ni oluşturan 10 sendikaya 4 sendikanın daha destek verdiği öğrenildi. Öztaşkın'ın Petrol-İş yöneticileri ile görüşmesinin ardından adaylığını açıklaması bekleniyor.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile Tek-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel'in aday olup olmayacakları merak ediliyordu. Alınan bilgiye göre Yurdakul'la Türkel, genel kurulda yönetime aday olmayacak.