4 Aralık 2011 Pazar

Murat Eliboz Diyarbakır'da Sırtından Vurularak Öldürüldü


Murat Eliboz'u sırtından vurdular 
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde düzenlenen gösteriler sırasında ateş açılması sonucunda Murat Eliboz adlı bir genç sırtından vurularak öldürüldü. Eliboz'un gerçek mermilerle ateş açılması sonucu öldürüldü bildirildi.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan ve deprem sonrası memleketi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne gelen 21 yaşındaki Murat Eliboz adlı öğrenci, bugün Diyarbakır'da katıldığı BDP'nin "Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum" mitinginde kurşunların hedefi oldu. Miting sonrası Bağlar İlçesi'ne doğru yürüyüşe geçen ve Eliboz'un da içinde yer aldığı kitleye polis sert müdahalede bulundu.

Gaz bombası ve gerçek merminin kullanıldığı belirtilen müdahale esnasında açılan ateş sonucu Murat Eliboz sırtından vuruldu. Ağır yaralanan Eliboz, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diyarbakır Devlet Hastanesi morgunda otopsisi yapılan Eliboz'un gerçek mermiyle sırtından vurulduğu kaydedildi. Eliboz'un cenazesinin Çınar'da defnedileceği belirtildi.

Polisin sırtından vurduğu Eliboz toprağa verildi
Diyarbakır'da BDP mitinginin ardından yapılan yürüyüşe açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 21 yaşındaki Murat Eliboz, Çınar'da toprağa verildi. Cenaze töreninde Eliboz'un 3 arkadaşı gözaltına alındı.

Diyarbakır'da BDP'nin düzenlediği "Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum" mitingine katılan ve miting sonrası Bağlar İlçesi'ne doğru yürüyüşe geçen kitlenin içinde bulunan üniversite öğrencisi Murat Eliboz açılan ateş sonucu vuruldu. Kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Eliboz'un cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınarak, memleketi Çınar'a götürüldü. Eliboz, Çınar Mudr-Umumu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan Eliboz'un cenaze törenine katılmak isteyen arkadaşlarına polis saldırdı. Gençleri dağıtan polis, Vedat Gül, Siraç Demirel ve Salih Ablak adlı gençleri gözaltına aldı.

Sırtından ve başından aldığı iki kurşunla yaşamını yitiren Murat Eliboz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyordu. Eliboz, deprem sonrası memleketi Çınar'a geri dönmüştü.

Eliboz'u kim öldürdü?
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, BDP'nin dün Diyarbakır'da çıkan olaylarda öldürülen üniversite öğrencisi Elibol'un vücudundan çıkan kurşunun kendilerine ait olmadığını açıkladı.

BDP'nin dün düzenlediği, "Buradayım. İrademe Sahip Çıkıyorum" mitingi sonrası yapılan yürüyüşe polis müdahale etmiş ve olaylar çıkmıştı. Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi Lezgin Avcı Caddesi 867. Sokak'ta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon Yüksekokulu öğrencisi Murat Elibol, silahla vuruldu.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Elibol, yaşamını yitirdi. Sırtından aldığı tek kurşun ile vurulduğu belirlenen Elibol dün gece Çınar'da toprağa verilirken, kim tarafından öldürüldüğü hâlâ netleşmedi. Bazı çevreler olayın polis tarafından yapıldığını belirtirken, görgü tanıkları ise Murat Elibol'un, Hizbullah üyeleri tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Emniyet: Bu mermi poliste yok, soruşturma sürüyor
Olaya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Bağlar'daki gösterilerden kısa bir süre sonra Lezgin Avcı Caddesi'nde ağır yaralı bulunan Murat Elibol'un 7.65 çapında bir silah ile vurulduğu belirtilerek, polisin bu çapta silah kullanmadığını belirtti. "Buna benzer olayda olduğu gibi bu olayda da bazı çevrelerin polisi direkt suçlamasına artık alıştık" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Olayla ilgili inceleme sürüyor. Kullanılan merminin boş kovanı elde. Soruşturmanın sonunda her şey ortaya çıkacak" denildi.

Görgü tanıkları: Hizbullah yaptı
İsimlerini vermek istemeyen görgü tanıkları ise, olayın akşam saat 16.00 civarında gerçekleştiğini kaydetti. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre olay şöyle gelişti: "Cadde üzerinde yapılan gösteriden hemen sonra olay meydana geldi. Cadde üzerinde polis yoktu. Bu esnada sakallı bir kişi, Murat Elibol'u kovalamaya başladı. Bir süre sonra arkadan montundan yakaladı. Ancak montu üzerinden çıktı ve yeniden kaçmaya başladı. Bu sırada sakallı kişi belinden çıkardığı silah ile ateş açtı. Elibol yere düşerken, sakallı kişi yanına gelip bir tekme vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Kaçan kişi, yakında bulunan ve Hizbullah üyelerine ait olduğu ileri sürülen bir markete girdi ve su içti. Elibol ise, yaklaşık 15 dakika olay yerinde bekledikten sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bu esnada ise polis olay yerine gelerek sokak başları kapattı. Olaya ilişkin esnaflardan bilgi alan polisler, sokağın başında sigara sattığı belirtilen bir kişiyi gözaltına aldı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ve ismi öğrenilemeyen kişi, sabah saatlerinde yeniden polis tarafından gözaltına alındı."
(anf-diha)