8 Aralık 2011 Perşembe

Kolon Kanserinin Nedenleri Nelerdir

Kolon Kanserinin Nedenleri, Kolon Kanserinin Nedenleri Nelerdir, Kolon Kanserinin Nedeni, Kolon Kanseri Neden Olur, Kolon Kanseri Neden Meydana Gelir, Kolon Kanseri Nasıl Olur, Kolon Kanserini Yapan Nedenler.


Kolon Kanserinin Nedenleri
Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte çevresel ve genetik etkileri olduğu düşünülmektedir. Genetik etkenler bu konuda çok önemlidir. Ailesinde kolon kanseri olan kişilerin bu kansere yakalanma ihtimali normal kişilere göre daha yüksektir. Artı olarak daha önce meme ve yumurtalık kanseri geçiren kişiler ve ailesinde kolon kanseri olanların da bu kanser türüne yakalanma riskleri fazladır.

Gardner Sendromu ve Ailesel Polipozis hastalığı kalıtsal hastalıklardır ve bu hastalıklar sıklıkla kolon kanserine neden olmaktadır. Bunların dışında ülseratif kolit ve crohn hastalığı da kolon kanseri ihtimalini arttırmaktadır.
Beslenme, kolon kanserinde önemli bir yere sahiptir. Özellikle Batı tipi yapılan diyetler kolon kanseri ihtimalini arttırır. Kolon kanserinin oluşmasında, hayvansal yağların çok fazla tüketiminin de etkili olduğu araştırmalar sonucu saptanmıştır.

Ayrıca bazı kimyasal maddeler de kolon kanseri nedenleridir. Sanayi işçilerinde, bazı fabrikalarda çalışanlarda, kolon kanseri görülmesi kimyasal maddelerin etkisini olduğunu ortaya koymuştur.

Kolon kanseri nedenlerini bu şekilde söyleyebiliriz, kolon kanseri belirtileri ile birlikte hekiminize başvurmayı unutmayınız.kolonkanseribelirtileri.com