15 Aralık 2011 Perşembe

Facebook Takvimime Nedir Facebook Takvimime Uygulaması Nedir


Facebook Takvimime Uygulaması Nedir
Facebook’ta son günlerde hemen hemen herkese sıkça gelmeye başlayan Takvimime uygulamasına dikkat. Uygulamayı kullanmayın. Profil bilgilerinize erişmesine izin vermeyin. Bu uygulama kötü niyetli kişilerin kişisel bilgilerinize ulaşmak için kullandığı tehlikeli bir uygulama. Yani yararlı bir şey değil, tamamen kişiseş bilgilerinizin çalınmasına yönelik geliştirilmiş bir uygulamadır.

Facebook Apps tarafından güvenilmez olarak işaretlenen uygulama, arkadaşlarınızın listesini, paylaşımlarınızı ve kişisel bilgilerinizi ele geçiriyor. Üstelik bunu yaparken sizden izin istiyor. Uygulama temelde arkadaşlarınız için bir doğum günü listesi oluşturmanız için hazırlanmış gibi gözüküyor. Kendinize ait bir takvim oluşturmak için, yakın arkadaşlarınızı ve akrabalarınızı uygulama üzerinde işaretliyorsunuz. Uygulamanın aldığı içerikler çoğu kurumun güvenliğiniz için talep ettiği bilgilerle aynı. Takvimime uygulamasını sadece denedim hiçbir bilgi girmedim diye seviyorsanız size üzücü bir haberimiz var.

Facebook uygulama kurallarına göre, siz kabul ettikten sonra geliştiriciler profil bilgilerinize ulaşabiliyor. Takvimime uygulamasını çalıştırmak için zaten bu zararlı içeriğe gerekli bilgilere verebiliyorsunuz. Bazı anti virüs programlarının engellemeye başladığı uygulamanın arkasındaki sayılara baktığımız zaman acı tablo ortaya çıkıyor. Haziran’dan beri bulunan ve bir anda patlayan Takvimime uygulamasına 1.9 milyona yakın kişi abone olmuş bile. Takvimime üye olduğunuz anda otomatik olarak uygulama listenizdeki herkese davet yolluyor. Bu tarz tuzaklara düşmemek için güvenliğinizden emin olmadığınız Facebook uygulamalarına üye olmayın.