9 Aralık 2011 Cuma

AKP Cemaat Kavgası Şike Yasası Fenerbahçe Operasyonu


AKP'de taht kavgası 
Uzun bir süredir cemaat-AKP ittifakında kriz yaşandığı belirtiliyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle parti çalışmalarına bir süre katılamamasının ardından AKP'de krizli bir durum olduğu görünür hale geldi. Söz konusu kriz tartışmaları, sporda şikeye verilen cezaların azaltılmasına yönelik yasa tasarısıyla had safhaya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasa tasarısını veto etmesinin ardından, AKP tasarıyı değiştirmeden Gül'e geri gönderdi. Bunun ardından ise AKP'de kriz yaşandığı tartışmaları başladı. Parti milletvekillerinin büyük çoğunluğunun yasa tasarısına karşı olduğu ve oylamanın gizli yapılması halinde ret oyu çıkacağı belirtilirken, Gül'ün vetosuna karşın tasarının değişmeden yollanması da gerçek bir "kriz" olduğu konusunda şüpheleri güçlendirdi.

Bazı vekiller Cumhurbaşkanı'nın tavrını desteklediklerini açıkladı. Bu isimler arasında Bülent Arınç gibi partinin önemli kademelerinde bulunanlar da yer alıyor.

AKP'Lİ TAYYAR'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA
AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, "AK Parti içinde sıkıntı var. Tabi parti disiplini içinde ve açık oylama olacağı için bu arkadaşlarımız, ret oyu vermezler. Ancak Sayın bakanlar dahil yasaya tepkili çok sayıda isim var. Oylama gizli yapılsa bu yasa geçmez" dedi.

'İMZANIZIN ARKASINDA DURUN'
Bülent Arınç da "Ben Cumhurbaşkanımızın takdirlerine, hukuki mütaalasına ve gerekçesine aynen katılıyorum" derken Meclis AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise "Herkes imzasının arkasında dursun" çağrısı yaptı.

BOZDAĞ: ÇATLAK YOK
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şike Yasası’nın Meclis’in gündeminde olduğunu söyleyerek, AKP’de çatlak iddialarını da yalanladı. Bozdağ, "Böyle bir şey yok, o birilerinin temennisi" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN KRİZE KESKİN MÜDAHALE!
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partiye "Bütünlüğü koruyun" mesajı verdiği belirtiliyor. Parti içinde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Erdoğan, grup yönetimine şu talimatları verdi: "Cumhurbaşkanımız’ı rencide edecek şeyler söylemekten kaçının. Bu yasa doğru bir yasa, bunun arkasında durun. Dışarıda açıklama yapan arkadaşları ikna edin, tek ses görüntüsü olsun. Vereceğiniz mesajları, görüşlerinizi içeride dile getirin. Dışarıda muhalif sesler, başıboş mesajlar olmasın."

DİSİPLİN UYARISI BİLE YAPILDI
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da hükümetten bir değişiklik önerisi gelmeyeceğini belirterek “AK Parti tek yürek olarak hareket edecek” açıklamasını yaptı. Kılıç, “Ret oyu verenlere karşı ne yapacaksınız?” sorusu üzerine “Biz siyasi partiyiz. Dernek ya da vakıf değiliz” diyerek disiplin soruşturması imasında bulundu. Tüm bu gelişmelerin ardından "kriz"in gizlenmeye çalışıldığı görüldü. Örneğin önceki gün "Cumhurbaşkanı Gül haklı" diyerek AKP'deki çatlak seslere katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dün "Yasanın arkasındayız, farklı düşüncemiz yok" sözleriyle saf değiştirdi.

AKP'de derin kavga var
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Bu kavgalar isimlerle beraber aslında cemaat özlü kavgalar olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu yarış içerisinde selden kütük kapma yarışı da vardır. Başbakan’ın hastalığını fırsat bilme iradesi vardır. Önemli bir hastalıktır. Acil şifalar diliyorum. Bu kaostan faydalanmak isteyenler vardır” dedi. Meclis'te yaptığı basın toplantısında vetolu Şike Yasası’na değinen Gök, şunları söyledi:

“Bir şike yasası ortaya çıktı. Bu yasayla aslında amaçlanan ne? Her ne kadar Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın grupları arasında bir tartışma var idiyse de bu tartışmanın kaynağı şike yasası değildir. Bu yasada amaç ve araç karışmıştır. Fenerbahçe spor kulübü üzerinde bir cemaatin operasyonları vardır. Bir ele geçirilme çalışması vardır. Fenerbahçe’ye karşı yaratılan bu operasyon bir cemaat operasyonu sonuçlanmadı da acaba veto gelmektedir? Bu şike yasası altında bir taraftan AKP’de Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve AKP liderliği geleceği konusunda planlar masaya yatırılmakta. Diğer tarafta para söz konusu olmakta. Çünkü bir cemaatin Fenerbahçe operasyonu tamamlanmamıştır.” Kaynak:birgun.net