29 Ekim 2011 Cumartesi

ÖDP'de Tüzük Değişikliği Yapılıyor

Değişen düzene karşı yenilenen bir ÖDP! 
Özgürlük ve Dayanışma Partisi tüzük değişikliği heyecanı yaşıyor. 500'ü aşkın ÖDP delegesi Ankara İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda tüzük değişikliği kongresi için toplandı. Geniş katılım olduğu gözlemlenen kongrede açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Alper Taş, Türkiye ve Dünya gündemine değinerek, ÖDP'nin yapacağı iç değişikliğin önemi, gerekliliğini anlattı. ÖDP’nin kurulduğu 1996 yılından bu yana dünyada bir çok değişiklik olduğunu, kapitalizmin tek kutuplu dünya düzeninden çıkarak, çok kutuplu ve daha vahşi bir forma girdiğine dikkat çeken Taş, buna karşın dünyanın her yerinde düzene karşı isyanların büyüdüğüne işaret etti. Wall Street eylemleri olarak ünlenen isyanları selamlayan Taş, "Bu isyanlar ezilenlerin umududur" dedi.

"ORTADOĞU'DAKİ FOTOĞRAFI GÖRMELİYİZ"
Alper Taş, tüm bu bu değişimlerin yansımasının son olarak Ortadoğu'da yaşananlardan görülebileceğini vurgulayarak, "Oradoğu'daki durumu ne sadece halk isyanı ne de sadece emperyalizmin hamlesi olarak görebiliriz. Ama halk isyanı neoliberal politikaların ezdiği insanların ayaklanmasıyken, emperyal güçler tarafından kapitalizmin bekası için tekrar dizayn edilmişti. Biz devrimciler olarak bu iki kutba da savrulmak zorunda değiliz. Ancak ÖDP olarak Ortadoğu'daki devrimcilerle daha sıkı ilişkiler kurmak zorundayız." diye konuştu. Taş, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyadaki değişimden nasibini hızla aldığını belirterek, ÖDP'nin tüm bu değişimleri gözeterek kendisini geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

TAŞ: AKP ARTIK DEVLETİN TA KENDİSİDİR
Türkiye'de de yeni düzeni kabul edenler, savunanlar ile karşısında duranlar arasında bir kavga başladığı tespitini yapan ÖDP Genel Başkanı, son seçimler, referandum gibi süreçlere bakıldığında bu kavganın bugünkü galibinin AKP olduğunu söyledi. Taş, AKP'nin artık sadece bir iktidar partisi gibi değil, devletin ta kendisi olduğunu hesap etmek gerektiğini söyleyerek, bütünlüklü ve sağlam bir mücadele vermek gerektiğinin altını çizdi.
Çevrecilerin, işçilerin, gençlerin birçok konuda ayaklanmaya başladığını belirten Alper Taş, tüm bu isyanları politize etmek, daha derli toplu bir mücadeleye çevirmek gerektiğini vurguladı.

HERŞEY DAHA GÜÇLÜ BİR ÖDP İÇİN'
Son zamanlardaki çatı tartışmalarına da değinen Taş, "Ne Kürtlere sırtımızı çevirerek, ne de sadece Kürtlerin önceliklerinden yola çıkarak siyaset yapabiliriz. Bugün asıl ihtiyaç, devrimcilerin sınıf mücadelesi ekseninde birleşik bir mücadelede buluşmasıdır. Çatı partisine girmeme nedenimiz de budur. " dedi.
Yenilencek tüzükle; daha demokratik, geri çağırma hakkının olduğu, seçilenlerin seçenler tarafından sürekli değerlendileceği bir parti olacaklarını belirten Alper Taş, "Buradaki amacımız sadece maddeleri değiştirmek değil, bir yenilenme çağrısıdır" diye konuştu.

Genel Başkan'ın ardından Parti meclis üyesi Cemal Çakıcı, parti kurucularından Mehmet Ali Yılmaz, Fethiye ve İstanbul İl yönetimlerinden parti üyeleri söz aldı.

Konuşmalardan sonraysa Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, parti tüzüğine ilişkin bir sunum yaptı. Sunumun ardından tüzük değişikliğiyle ilgili genel görüşmeye geçildi. Programın sonundaysa değiştirilmesi düşünülen maddeler tek tek ele alınarak karara bağlanacak.birgun.net