24 Eylül 2011 Cumartesi

Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel Kılıçdaroğlu Yaşını Göstermiyor


“Kılıçdaroğlu, yaşını göstermiyor”
Ünlü Plastik Cerrah , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görünüşüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

New York Times gazetesinden Denise Grady, Amerika’nın önde gelen plastik cerrahlarından görüş alarak ABD Başkanı Obama’nın yüz ve cilt analizini yazdı. Türkiye de ise ünlü plastik cerrahlardan Op. Dr. Alper Tuncel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüz ve cildi hakkında değerlendirmede bulundu. İşte bu değerlendirme;

“Kılıçdaroğlu, yaşını göstermiyor”

Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, 63 yaşındaki CHP Genel Başkanı ve Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşına göre oldukça genç göründüğünü ve yaşını göstermediğini ifade ediyor. Tuncel, Kılıçdaroğlu’nun çenesi ve boynu arasındaki açının artmaya başladığını, gıdısının ise bir miktar belirginleştiğini ancak yaşıtlarına göre oldukça iyi göründüğünü belirtiyor. Op. Dr. Tuncel, Kılıçdaroğlu’nun yüzünde oluşan kırışıklıkların kendisine bilgelik ve olgunluk kattığını, pürüzsüz ve gergin sayılabilecek cildi ile de oldukça dinamik bir görüntü sergilediğini sözlerine ekliyor.

“Kılıçdaroğlu yaş alıyor ancak genç görünüyor”

Tuncel, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun gözaltı torbalarının olmaması ve ağız kenarlarındaki derin çizgilerin bıyıkları ile maskelenmesinin Kılıçdaroğlu’nun yaşını ele vermeyen ve dinamik görünmesini sağlayan önemli ayrıntılar olduğunun da altını çiziyor.

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşını ele veren tek yer, kırlaşmış saçları”

Tuncel, Kılıçdaroğlu’nun yaşını ele veren tek unsurun kırlarmış saçları olduğunu, düzgün ancak hafif düşük olan kaşlarının Kılıçdaroğlu’na yorgun bir ifade kattığını da sözlerine ekliyor.


ABD’de bu yönde haber yapan New York Times gazetesinden Denise Grady’nin yazısında ise, ABD Başkanı Barack Obama yaşına göre gayet iyi görünüyor…

New York Times gazetesinin önemli muhabirlerinden Denise Grady, Amerika’nın önde gelen plastik cerrahlarından görüş alarak yaptığı haberinde; 50 yaşında olan ABD Başkanı Barack Obama’nın yüz ve cilt analizine yer veriyor. Analiz, Obama’nın genel anlamda yaşına göre iyi göründüğü yönünde. Haberde, ABD başkanı ağız kenarında derin çizgilere sahip ancak başkan, sahip olduğu düzgün ağız yapısıyla bu durumu tolere ediyor. Obama ayrıca güçlü bir çeneye, biçimli kaş yapısına ve gergin bir oyuna sahip. Genel hatlarıyla iyi görünen ABD Başkanı’nın, analizde geçen tek kusuru ise şişkin gözaltı torbalarının bulunması.


“Yaşam Koşulları Görünüşü Çok Etkiliyor”
Op. Dr. Alper Tuncel, sağlıklı bir insanın olduğundan genç görünebildiğini, aynı yaşta ve aynı koşullarda yaşayan iki insanın arasındaki görünüş farkının genlerden ve dokulardan kaynaklandığını söylüyor. Tek yumurta ikizlerinde genlerin aynı olmasına rağmen, yaşam koşullarındaki farklılıkların yaşlanma süreçlerinde etkili olduğunu belirtiyor. ‘Vücudunuzu koruduğunuz müddetçe genç kalabilirsiniz’ diyerek sözlerine devam eden Tuncel, genç bir görünümün genellikle sağlıklı bir bünyenin işareti olduğuna dikkat çekiyor ve birçok hastalığın insanları olduğundan yaşlı gösterdiğini belirtiyor.

“Vücudumuzdaki değişimler bazı hastalıklarında ön habercisi”

Tuncel, modern tıbbın babası olan Hipokrat döneminden beri vücudun ve yüzün birçok bölgesindeki bazı değişimlerin bir takım hastalıkların tanısında etkili olduğunu hatırlatıyor;
• Kaşların dış kısmında üçte bir oranında azalma ya da seyrelme hipotiroidi (tiroit hormonu yetersizliğini);
• Çomak parmak deformitesi düzeltilmemiş demir eksikliğini,

• Yüzün, dilin, göz içinin beyazlığı anemi yani kansızlığa,

• Cildin sarı ve göz içinin sarı olması sarılık hastalığına,

• Yüzün bir tarafında sonradan gelişen asimetri, tek taraflı yüz siniri felcine işaret ediyor.

Op. Dr. Alper Tuncel, vücudun korunmasının ve kollanmasının önemine değinerek, gelişen teknoloji ile birlikte estetik, plastik ve rekonstruktif cerrahide ki uzmanlıkların gelişmesi ile birlikte genç görünmek, insan bedeninin yaş aldıkça genç kalmasının mümkün olduğunu sözlerine ekliyor.