30 Eylül 2011 Cuma

Kanseri Önleyen Besinler Kanseri Önleyen Yiyecekler Kanser Düşmanı Besinlerler


Bu yiyecekler kanseri önlüyor

Çağımızın en tehlikeli ve sinsi hastalıklarından olan kanseri yenmek için sadece yaşam şeklinizi değil, beslenme düzeninizi de değiştirmelisiniz.

ELMA SUYU Günde iki bardak taze sıkılmış elma suyu içmek, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 40 oranında azaltıyor.

SARIMSAK İçeriğinde bulunan güçlü sülfür bileşenleri sayesinde günde iki defa çiğ ya da pişmiş şekilde tüketildiğinde mide kanserine yakalanma riskini düşürüyor.

TATLI PATATES Geleceğin portakalı olarak kabul edilen tatlı patates, içeriğinde bulunan beta karoten sayesinde cilt ve ağız kanserini önlemeye yardımcı oluyor.

 KARPUZ Yüksek oranda likopen içeren bu tatlı yaz meyvesi cildin doğal SPF’sinin korunmasına yardımcı oluyor. Ayrıca kanserle mücadeleye destek oluyor.

ALABALIK Omega-3 ve D vitamini bakımından oldukça zengin olan alabalık haftada üç defa tüketildiğinde meme kanserine yakalanma riskini düşürüyor.

MANDALİNA İçeriğinde bulunan bileşenlerin kanser hücreleriyle savaştığı biliniyor. Fakat mandalinanın kabuklarında bu bileşenlerden daha fazla bulunduğu için kabuklarını rende şeklinde çorbaların ya da tatlıların üzerinde kullanabilirsiniz.

NOHUT Yazın da humus yemeye devam etmelisiniz. Nohut, bezelye ve mercimeğin içinde bulunan polifenoller tümörlerin büyümesini yavaşlatıyor.

ZERDEÇAL Yapılan laboratuvar testlerinde zerdeçalın kanser hücrelerini yok ettiği görüldü. Ayrıca fareler üzerinde yapılan bir araştırmada zerdeçalın meme kanserinin yayılmasını önlediği saptandı.

TAHILLI EKMEK Lif bakımından zengin olan tahıllı ekmek, bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 25 oranında düşürüyor. Günde 25 gram tahıllı ekmek tüketmek ise meme kanserine yakalanma riskini yüzde 40 azaltıyor.

AKILLI ALIŞVERİŞ LİSTESİ KANSER SAVAŞÇILARI
  • Elma suyu
  • Sarımsak
  • Tatlı patates
  • Karpuz
  • Alabalık
  • Mandalina
  • Nohut
  • Zerdeçal
  • Tahıllı ekmek 
millyet