Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler
Yaşlanma kaçınılmaz olsa da, bazı yiyeceklerle yaşlanmayı geciktirmek mümkün. İşte yaşlanmayı geciktiren yiyecekler.
ANANAS
Kanın
akışkanlığını arttırarak kalp krizi ve beyin damarlarının tıkanmasını
engeller. Mide kanserinden korur. Yaraların iyileşme sürecini
hızlandırır.
BALIK
İçeriğindeki
omega 3 yağ asitleri, kanın akışkanlığını arttırır. Kolestrol düşürücü
etkisinden dolayı kalp-damar rahatsızlıklarından korur. İçerindeki D
vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir.
BALKABAĞI
Çekirdeklerinin
içindeki antioksidan maddeler, prostat kanserini önlemede faydalı olur.
İçindeki yüksek A vitamini, göz sağlığının korunması için faydalıdır.
Kalp-damar hastalıklarından korunmak için yardımcıdır. Bağışıklık
sistemini güçlendirir.
BROKOLİ
İçeriğindeki
lifler bağırsakları çalıştırır. Bağırsak kanserini önleyicidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp-damar hastalıklarının ve kanserin
önlenmesinde yardımcı olur.
BAKLAGİLLER
Kolesterolü
düşürür. Kalp-damar hastalıklarından korur. İçerdikleri posa, kan
şekerinin ani yükselişini önler, şeker hastaları için çok değerli
yiyecek maddeleridir. Kalınbağırsak kanserinin oluşumunda
koruyucudurlar. Kan yapımında yardımcılardır.
CEVİZ
Kolesterol
düşürücü etkisi, içeriğindeki omega 3 yağ asitlerinin etkisi sonucudur.
Kanın akışkanlığını arttırarak, kolesterolü düşür. Kalp-damar
hastalıklarından korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçindeki yağ
asitleri, E vitamini ve çinko cildin nemlenmesini sağlar.
ÇİLEK
İçeriğindeki
antioksidanlar, varis oluşumunu önlemeye yardımcı olur. 100 gr çilekde
sadece 27 kalori vardır. Çok düşük kalorili bir meyve olduğundan kilo
alımını engeller, diyet yaparken tercih edilmesi faydalıdır.
Kalınbağırsak kanserinden koruyucudur. Mide kanserine sebeb olan
maddelerin zararsız hale gelmesi için etkilidir.
DOMATES
İçeriğindeki
likopen isimli antioksidan, prostat kanserinin önlenmesinde yardımcı
olur. Meme kanserinden koruyucu etkisi vardır. Kalp-damar hastalıklarını
önleyicidir. Yaşlanmayı geciktirir.
ENGİNAR
İçeriğindeki
lif nedeniyle kolesterolün düşürülmesine yardım eder. Kalp-damar
hastalıklarından koruyucu etkisi vardır. İçindeki lifler, kabızlığı
önler, bağırsak kanserinin önlenmesi için etkilidir. Karaciğer
hastalıklarından korur. Deri kanserinin önlenmesinde faydalıdır.
HAVUÇ
İçeriğindeki
yüksek A vitamini, akciğer, mide, kalınbağırsak ve deri kanserinden
korunmakda etkilidir. Gece körlüğünü engeller. Cinsel isteği çoğaltır.
KARNABAHAR
İçeriğindeki
antioksidan vitaminler kalp-damar hastalıklarından ve kanserden
koruyucudur. Kan yapımını destekler. İçindekii potasyum, tansiyonun
dengede kalmasına yardım eder.