5 Ağustos 2011 Cuma

Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler Nelerdir


Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler
Yaşlanma kaçınılmaz olsa da, bazı yiyeceklerle yaşlanmayı geciktirmek mümkün. İşte yaşlanmayı geciktiren yiyecekler.
ANANAS
Kanın akışkanlığını arttırarak kalp krizi ve beyin damarlarının tıkanmasını engeller. Mide kanserinden korur. Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

BALIK
İçeriğindeki omega 3 yağ asitleri, kanın akışkanlığını arttırır. Kolestrol düşürücü etkisinden dolayı kalp-damar rahatsızlıklarından korur. İçerindeki D vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir.

BALKABAĞI
Çekirdeklerinin içindeki antioksidan maddeler, prostat kanserini önlemede faydalı olur. İçindeki yüksek A vitamini, göz sağlığının korunması için faydalıdır. Kalp-damar hastalıklarından korunmak için yardımcıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

BROKOLİ
İçeriğindeki lifler bağırsakları çalıştırır. Bağırsak kanserini önleyicidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp-damar hastalıklarının ve kanserin önlenmesinde yardımcı olur.

BAKLAGİLLER
Kolesterolü düşürür. Kalp-damar hastalıklarından korur. İçerdikleri posa, kan şekerinin ani yükselişini önler, şeker hastaları için çok değerli yiyecek maddeleridir. Kalınbağırsak kanserinin oluşumunda koruyucudurlar. Kan yapımında yardımcılardır.

CEVİZ
Kolesterol düşürücü etkisi, içeriğindeki omega 3 yağ asitlerinin etkisi sonucudur. Kanın akışkanlığını arttırarak, kolesterolü düşür. Kalp-damar hastalıklarından korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçindeki yağ asitleri, E vitamini ve çinko cildin nemlenmesini sağlar.

ÇİLEK
İçeriğindeki antioksidanlar, varis oluşumunu önlemeye yardımcı olur. 100 gr çilekde sadece 27 kalori vardır. Çok düşük kalorili bir meyve olduğundan kilo alımını engeller, diyet yaparken tercih edilmesi faydalıdır. Kalınbağırsak kanserinden koruyucudur. Mide kanserine sebeb olan maddelerin zararsız hale gelmesi için etkilidir.

DOMATES
İçeriğindeki likopen isimli antioksidan, prostat kanserinin önlenmesinde yardımcı olur. Meme kanserinden koruyucu etkisi vardır. Kalp-damar hastalıklarını önleyicidir. Yaşlanmayı geciktirir.

ENGİNAR
İçeriğindeki lif nedeniyle kolesterolün düşürülmesine yardım eder. Kalp-damar hastalıklarından koruyucu etkisi vardır. İçindeki lifler, kabızlığı önler, bağırsak kanserinin önlenmesi için etkilidir. Karaciğer hastalıklarından korur. Deri kanserinin önlenmesinde faydalıdır.

HAVUÇ
İçeriğindeki yüksek A vitamini, akciğer, mide, kalınbağırsak ve deri kanserinden korunmakda etkilidir. Gece körlüğünü engeller. Cinsel isteği çoğaltır.

KARNABAHAR
İçeriğindeki antioksidan vitaminler kalp-damar hastalıklarından ve kanserden koruyucudur. Kan yapımını destekler. İçindekii potasyum, tansiyonun dengede kalmasına yardım eder.