8 Ağustos 2011 Pazartesi

Tarabya Kuran Kursunda İmamdan Çocuklara Dayak


Kuran kursunda dayak
Tarabya’daki Şenevler Camii’nde Kuran kursuna gönderilen 10 yaşındaki S.S. derste arkadaşı ile konuşunca cami imamından dayak yedi. İmamın kafasına kitapla vurup tokat arttığı çocuk, başını sandalyeye çarpıp yaralandı.
İstanbul’un en lüks semtlerinden Tarabya’da meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti: Bu yıl 4. sınıfa geçen S.S.’yi okullar yaz tatiline girince babası dini bilgilerini alması için Tarabya Şenevler camisine Kuran kursuna gönderdi. S.S. 11 Temmuz’da ders verilen Şenevler camisine gitti. Derste arkadaşının kendisine soru sorması üzerine cevap verin S.S., cami hocası Mustafa Aktağ tarafından darp edildi. Elindeki kitapla S.S.’nin kafasına vuran Akdağ, ardından da küçük çocuğa tokat attı. Tokatın etkisiyle dengesini kaybeden S.S. ise yan taraftakin sandalyeye yüzünü çarptı. Çarpmanın etkisiyle S.S.’nin sol gözünde ve kafasında şişlikler oluşurken gözünden hafif kan aktı. Bunun üzerine cami hocası Aktağ S.S.’ye “iyi oldu sana” diyerek yanından ayrıldı. Tedavisinin ardından babasıyla çocuk büro amirliğine giderek ifade veren S.S. cami hocasından şikayetçi oldu.

“Oynarken terleyip camiyi kirletiyorlar”

İmam Mustafa Aktağ savcılık ifadesinde suçlamaları redderek teneffüste çocukların “simit” diye tabir edilen oyunu ikaz etmesine rağmen oynadıklarını görünce çocuklara sözlü olarak kızdığını belirtti. Aktağ, “Çocuklar terleyerek cami içerisini kirlettikleri için cami cematinden tepki görmekteydim. Çocuklar beni görünce hemen rahlelerinin başına oturdular. Sözlü olarak kızdığım sırada çocuklar kendilerine fiili müdahalede bulunacağımı düşünerek kafalarını rahlelerine doğru eğdiler. Bu esnada S.S. kafasını eğerken rahleye çarptı ve ağlamaya başladı. Herhangi bir kanama olmadı. “İyi oldu sana” şeklinde bir söz de söylemedim” dedi. S.S.’nin babası Sadık S. ise cami hocasından davacı ve şikayetçi olduğunu belirtti. Mustafa Aktağ hakkında “kasten yaralama” suçundan işlem yapıldı.

Elif Altın / Vatan