13 Ocak 2012 Cuma

Rauf Denktaş Öldü


Rauf Denktaş Öldü
Rauf Denktaş tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde 88 yaşında hayatını kaybeti.  

Denktaş, 8 Ocak'ta ishale bağlı su kaybı nedeniyle hastaneye kaldırılmış, iç organlarında yetersizlik başgöstermişti. Bu sabah solunum cihazına bağlanan Denktaş, akşam saatlerinde de diyalize bağlanmıştı.  

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel:  
Kendisinin inandığı davaya ne kadar bağlı, tutkulu olduğunu, meseleyi neticeye götürmek için gayretli olduğunu gördüm. Milletimiz büyük bir evladını kaybetmiştir. İnandığı davadan hiç yılmadı. Hep inandığı istikamette yürüdü. Kendisine büyük bir sevgi ve saygım vardı. Hepimizin başı sağolsun. Kahramanlar kolay yetişmiyor.

Prof. Dr. Mümtaz Soysal:  
Her şeyden önce insandı. Bırakın Türkiye için yaptıklarını, Kıbrıs için yaptıklarını, büyük bir insan ve kahramandı. Tutumu herkese örnek olacak kadar eşsizdi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal
Türkiye ve bölgenin önemli bir insanını kaybettik.Bir hukukçu olarak başladığı siyasi kariyerini buralara kadar getirdi. Çok büyük acılar çekti. Büyük suçlamalara maruz kaldı. Ancak tarih onun konumunu haklı çıkartacak şekilde istikamet etti. Siyasi karalığı ve derinliği tartışma götürmezdi. Neşeli, şakacı ve çevresiyle fevkalede ilişkiler kuran sıradışı bir insandı.

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat
Tarihi bir kişiydi. Kıbrıs Türkü'nün tarihinde çok önemli ve büyük roller üstlenmişti. Kıbrıs Türk Tarihi ile neredeyse bütünleşmişti. Kendisini kaybetmek tabiki büyük bir boşluk yaratıyor. Bu boşluğu doldurmak için çok çalışmak gerekecek. Hepimizin başı sağolsun. Ayrıntılar geliyor...