4 Ağustos 2011 Perşembe

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Org. Hayri Kıvrıkoğlu Atandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığına Org. Hayri Kıvrıkoğlu Atandı
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu:

Org. Hayri Kıvrıkoğlu, 1948 yılında Konya'da doğdu. Babası emekli Tuğgeneral Mustafa Kıvrıkoğlu.. 1969 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1970 Yılında İstihkam Okulu’ndan mezun oldu.

1977 yılında kadar Kara Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Kıvrıkoğlu, 1979 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak; 3’üncü Ordu Komutanlığı’nda karargâh subaylığı, 8’inci Kolordu Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli il sıkıyönetim komutan yardımcılığı emrinde karargâh subaylığı, NATO Güneydoğu Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire istihbarat şube karargâh subaylığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Özel İstihbarat Başkanlığı Dış İstihbarat Şube Müdürlüğü, 66’ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Belçika/Mons’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı’nda (shape) Harekât Başkanlığı Tatbikat ve Değerlendirme Şube İrtibat Kısım Amirliği ve Silah Kontrol Şube Müdürlüğü ile 4’üncü Kolordu 229’uncu Motorlu Piyade Alay Muharebe Grup Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1996 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 3’üncü Ordu Komutanlığı Harekât Kurmay Başkanlığı ve 8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi ile 3’üncü Mekanize Piyade Taktik Tümen Komutanlığı ve Belçika Mons’da Millî Askerî Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2004 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 9’uncu Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı.
30 Ağustos 2010 tarihinden geçerli olarak 1. Ordu Komutanlığı görevine atandı. 30 Ağustos 2011 YAŞ toplantısında Org. Kıvrıkoğlu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

Asiye Hale Kıvrıkoğlu ile evli olan Hayri Kıvrıkoğlu'nun iki çocuğu var. Genelkurmay Eski Başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun kuzeni olan Hayri Kıvrıkoğlu İngilizce biliyor.