13 Ağustos 2011 Cumartesi

İstanbul 2020 Olimpiyatlarına Aday Oldu

İstanbul 2020 Olimpiyatlarına Aday Oldu
İstanbul 2020 olimpiyatlarına aday
Başbakan Erdoğan, İstanbul'un 2020 olimpiyatlarına adaylığını açıkladı. Erdoğan, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nın üstünün tamamen kapatılacağını söyledi. 

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 olimpiyatlarına adaylığını açıkladı.
Olimpiyat Evi'nde konuşma yapan Erdoğan şunları söyledi: "Bugün ülkemiz ve insanımız için son derece önemli gördüğümüz 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığımızı buradan bütün dünyaya ilan etmek üzere bir araya geldik. Heyecanlıyız, çünkü bu defa hedefe ulaşacağımıza samimiyetle inanıyoruz. Adayız, çünkü dünya barışının tesisinde çok büyük etkisi ve katkısı olduğuna inandığımız sportif değerleri ve olimpizm ruhunu çok önemsiyoruz. Umutluyuz, çünkü barıştan çok savaşın, sevgilerden çok düşmanlıkların, umutlardan çok hayal kırıklıklarının yaşandığı bir dünyaya sporun söyleyecek çok sözü olduğunu düşünüyor ve bu heyecanla bir arada bulunuyoruz.

Türkiye özünde bir olimpiyat ülkesidir. Meşale bu ülkeye çok yakışacaktır. Bugün her biri birbirinden görkemli spor tesislerimizle olimpiyatlara adayız. Bu tesislerin çok önemli kısmı dünya standardında hatta üstündedir. Sinan Erdem Spor Salonu gibi dünyayı imrendiren tesisimiz var. Türk Telekom Arena, Şükrü Saracoğlu gibi dünya standartlarında statlarımız var. Yeni tesisler yapmaya devam edeceğiz. 

Biz yatırımlara tereddüt etmeden girdik, büyük yatırımlar yaptık. Bir ay sonra İstanbul'da Dünya Güreş Şampiyonası'nı düzenleyeceğiz. Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nı üç yıl üst üste biz düzenleyeceğiz.

Türkiye olimpiyatları alırsa, atacağı farklı adımlar da olacaktır. Türkiye sporda üluslararası arenada söz sahibi bir ülke."

OLİMPİYAT STADI KAPANIYOR
Erdoğan, İstanbul'un 2020 olimpiyatlarına adaylığını açıkladığı toplantıda Başakşehir'deki İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nın üstünün tamamen kapatılacağını söyledi. Erdoğan, stadın açık tribünleri nedeniyle sıkıntı yaşandığını ifade etti.

İstanbul'un rakipleri Madrid, Roma ve Tokyo olacak.
ntvmsnbc.com