3 Ağustos 2011 Çarşamba

Hüsnü Mübarek Kafes İçinde Yargılanıyor

Devrik lider Mübarek kafes içinde yargılanacak
Devrik lider Mübarek kafes içinde yargılanacak
Mahkemeye ambulansla getirilen Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek kafes içinde yargılanacak. Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve iki oğlu ile eski içişleri bakanı Habib El Adli’nin, başkent Kahire’deki polis akademisinde kurulan mahkeme tarafından yargılanmasına başlandı.

Kahire Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Fehmi Rifat başkanlığındaki mahkeme heyeti, duruşmaya Habib El Adliyi yargılayarak başladı.

Eski Cumhurbaşkanı Mübarek, duruşmada beyaz mahkum elbisesi giymiş olarak bir kafes içinde yatarken görülüyor.

Mısır makamları, Mübarek’in bu gece saat 02.30’da Şarm El Şeyh kentinden Kahire’ye, tıbbi cihazlarla donatılmış bir ambulans uçak ve kendisini tedavi eden doktorlar eşliğinde getirildiğini bildirdiler. Yetkililer Mübarek’in mahkeme salonuna da ambulansla geldiğini söylediler. Mübarek’in uçağına, 3 savaş uçağının eşlik ettiği belirtildi.

Bu arada, Mübarek’in avukatlarından Muhammed Abdulrazi, mahkeme girişinde bazı gazetecilere yaptığı açıklamada, Mübarek’in protestocuların öldürülmesini istemesi halinde Mısır’daki olaylarda en az 800 bin kişinin ölmüş olacağını iddia etti.

Razi Mısır, ikinci Cumhurbaşkanı Enver Sedat döneminde konulan ve halen yürürlükte olan askerlerin yargılanmasıyla ilgili kanunu hatırlatarak, Mübarek’in hava kuvvetleri akademisi komutanı rütbesine binaen ve pilot olmasından dolayı askeri rütbesinin devam ettiğini belirtti. Razi Mısır, bu nedenle Mübarek’in sivil mahkemede yargılanamayacağını iddia etti.

Bu arada, Mübarek’in yargılanması Mısır genelinde ilgiyle izleniyor.

Başkent Kahire’nin çeşitli yerlerine konulan dev ekranlardan duruşma görüntüleri yayımlanıyor.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Mahkeme salonu dışında Mübarek yanlılarıyla karşıtları arasında çatışma çıktı.

Görgü tanıkları, olayda yaralananlar olduğunu söylediler.

Bu arada, zaman zaman Mısır polisinin göstericilere müdahale ettiği gözleniyor.

Polis, muhaliflerin Mübarek yanlılarıyla temas etmesini engellemeye çalışıyor. KAHİRE (A.A)