25 Ağustos 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ligden Çekilirse Ne Olur Fenerbahçe Ligden Çekilir Mi Fenerbahçe Ligden Çekilecek Mi


Fenerbahçe ligden çekilebilir mi? Çekilirse ne olur?

Ligden çekilirse ne olur?
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesiyle başlayan süreçte Sarı-Lacivertli yönetim ve taraftarlar takımın bu sezon Spor-Toto Süper Lig’den çekilmesi gerekliliğini tartışmaya başladı.

Taraftarlar bu konuda yöneticilere ciddi ciddi baskı yaparken, ortaya çıkan durumu Türk Futbolu’nun iki ünlü hukuk adamına sorduk; ‘’Fenerbahçe ligden çekilebilir mi?. Bunun yolu nedir?. Çekilirse ne olur?..

İşte bir dönem Futbol Federasyonluğu başkanlığı da yapan Dr.Levent Bıçakçı ile, yine bir dönemin Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan’ın görüşleri;

DR. LEVENT BIÇAKÇI:
- "Boş verin bu dedikoduları deşmeyin, bunlar tamamen dedikodu. Ligden çekilmek ne demek? Ne olacak ligden çekilince, nerede oynayacak Fenerbahçe? Yoksa tüm şubeleri mi kapatacak?. Olmaz böyle şey. Sizce Fenerbahçe ligden çekilse 1. ligde, 2. ligde, 3. ligde mücadele hakkı var mı sizce?"

TÜRKER ARSLAN:
- "Fenerbahçe Yönetimi böyle bir karar alıp, daha sonra bunu genel kurulunda onaylattırabilir.. Ama bana sorarsanız Fenerbahçe Lig’den çekilemez.. Çünkü bu talimatlara aykırı.. Diyelim ki çekildi. Çekilirse TFF’nin Fenerbahçe’yi istediği ligden başlatma hakkı var. Yani ‘Madem sen çekildin, git Bank Asya’dan başla’ demez.. Daha alt liglerden de başlatabilir. Ya da Fenerbahçe bu sezon üst üste 2 maça çıkmaz.. Otomatikman hükmen yenilgilerle zaten Bank Asya 1. Lig’e düşer.. Fenerbahçe bence ‘Çekiliriz’ ya da ‘Bizi düşürün’ diyerek Federasyonu baskı altına almaya çalışıyor.. Ve ileride doğabilecek tazminatı kovalıyor.. Bu süreci çok kötü yöneten ve büyük hatalar yapan Federasyon bence oyuna gelmez.. Fenerbahçe bu sene ligde yer alır.."

Arslan ayrıca Fenerbahçe’nin Tahkim Kurulu’na itirazı için de şunları söyledi;

- "Fenerbahçe avukatları ‘TFF’nin böyle bir karar verme yetkisi yok’’ diye itiraz etmişler. Olur mu öyle şey?. TFF her konuda yetkili. Kaldı ki UEFA’dan ellerine gelen bir yazı var.. Tahkim Kurulu, -ki bugün toplanabilirse eğer- bence Fenerbahçe’nin itirazını reddeder. Dedim ya, UEFA’nın yazısı var ellerinde.."hürriyet