18 Ağustos 2011 Perşembe

BDP'den Açıklama Yeni Şafak Katil Sizsiniz Manşetini Atarak Partimizi Eş Başkanları Ve Milletvekillerini Hedef Göstermiştir


BDP'den hedef gösterildik iddiası
BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Yeni Şafak Gazetesi’nin bugünkü sayısında manşetten verilen ‘katil sizsiniz’ başlıklı haberde Partimiz, Partimizin Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve DTK Eş Başkanları resimleri de yayınlanarak çok açık bir biçimde hedef gösterilmiştir" iddiasında bulunuldu. 
BDP ilgili gazete hakkında hukuki işlem başlatırken kamuoyunu da haber ve yayınlar konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

BDP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, gazetenin bugünkü sayısında manşetten verdiği ’katil sizsiniz’ başlıklı haberde partinin Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve DTK Eş Başkanlarının fotoğrafları yayınlanarak açık bir şekilde hedef gösterildiği iddia edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Dün Çukurca’da yaşanan acı olayı fırsat bilerek doğrudan partimizi sorumlu tutmaya kalkışan bu haber, Başbakan Erdoğan’ın bir süre önce ‘partimizi terör örgütü’ olarak ilan eden hedef gösterici yaklaşımlarının yeni bir aşaması olarak ortaya çıkmıştır. Maalesef ki, bu çevrelerin ele geçirdiği iktidar gücünü ve nimetlerini kaybetme ihtimalini düşünmeleri bile çılgınlaşmalarına yetmektedir. AKP’nin her türlü seçim hilesine rağmen, bağımsız olarak seçime girerek 36 milletvekili ile TBMM’de grup kuran bir partiyi ‘katil’ ilan etme densizliği ve rezilliğini asla içimize sindirmeyeceğiz. Bu savaşı dayatan ve besleyen gerçek katiller teşhir olana ve halka hesap verene kadar da mücadelemizden tek bir geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Partimizin (açık-kapalı) her türlü girişimini ve barış arayışını elinin tersiyle bir kenara iten AKP iktidarı bu çatışmalara nelerin yol açtığını bizden daha iyi bilmektedir. Yeni Şafak vb. leri çok merak ediyorlarsa, her fırsatta bize saldıran ‘gerçek patronlarına’ sorarak detayları da öğrenebilirler. Kürdüyle-Türküyle sadece yoksul Anadolu çocuklarının öldüğü bu savaşı başlatan da, kışkırtan da BDP değildir. Ama barışı getirecek olan da BDP’den başka parti değildir. Özellikle bu manşet haberle birlikte bugün bu saat itibariyle partimize, parti yöneticilerimize, milletvekillerimize yönelik gelişebilecek her türlü saldırının sorumlusu AKP’nin yayın organı Yeni Şafak Gazetesi ve AKP Hükümeti’nin kendisi olacaktır. İlgili gazete hakkında hukuki işlem başlatılmış olup, bu tür hedef gösterici, provakatif haber ve yayınlar karşısında kamuoyunu ve halkımızı dikkatli ve duyarlı olmaya çağırıyoruz."