27 Ağustos 2011 Cumartesi

Bank Asya Liginde Fenerbahçe Stresi Başladı


Bank Asya'da F.Bahçe stresi
Fenerbahçe Kulübünün Bank Asya 1. Lige düşürülme talebine, Bank Asya 1. Lig kulüplerinin yönetici ve teknik direktörlerinden farklı tepkiler geldi.

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden takımların yönetici veya teknik adamı yaptıkları açıklamada, şu görüşlere yer verdiler:

-Karşıyaka Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan:
“Bu konuda yetkili merciler karar verecektir. Ne gibi bir yorumda bulunabiliriz? Bir yandan fikstür çekilmiş, iyi düşünülmesi gereken konular bunlar.”

-Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ:
“Fenerbahçe Bank Asya Birinci Lig'e renk getirir. Fenerbahçe büyük bir camia, hareket getirir getirmesine ancak Bank Asya Birinci Lig'de şampiyonluk için harcamalar yapan kulüpler var. Onlar açısından dezavantajlı bir durum olur.”

-Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel:
“Kişisel düşüncem, liglerin planlandığı gibi başlaması yönünde. Fenerbahçe düşerse işler arapsaçına döner. Fikstür çekildi, adı konuldu. Şimdi yapılacak bir değişiklik kaosa neden olur. Bence bu kadar polemik artık yeter. Herkes planlandığı gibi liginde oynamalı.”

-TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Zafer Atalay:
“Soruşturmayla ilgili hukuki sürecin devam etmesinden dolayı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu kararı ve bu kararı almalarına yol açan gelişmeler hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Ancak, kulübümüz adına değerlendirecek olursak, Fenerbahçe'nin Bank Asya 1. Lig'e gelmesini istemeyiz. Bu, daha ligin başında şampiyonun belli olması demek olacaktır. Bir futbolcusu, Bank Asya 1. Lig takımının bütçesine denk olan Fenerbahçe ile yapılan karşılaşmalara galip başlayan taraf Fenerbahçe olacaktır.”

-Elazığspor Kulübü Başkanı Akın Şatıroğlu:
“Ligdeki takımlar Fenerbahçe ile rekabet edecek bir kadro oluşturmadılar. Bank Asya 1. Lig ekiplerinin Fenerbahçe ile rekabet etmesi ne kadar doğru? Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'nin Bank Asya 1. Lig'de oynama isteği ile ilgili alacağı kararı bekliyoruz. Bu yıl iyi bir ekip oluşturduk. Ancak ne bizim takımımız, ne de ligde mücadele edecek diğer 17 ekip, Fenerbahçe ile aynı şartlarda rekabet edecek bir kadro oluşturdu. Özellikle liglerin ertelenmesinin doğru olduğuna inanmıyoruz. Eğer böyle bir uygulama başlayacaksa, bunun fikstürden önce belirlenmesi daha doğru olurdu. Fenerbahçe Bank Asya 1. Lig'de olsa da, olmasa da Elazığspor olarak gereken mücadeleyi yapacağız. Bu yıl ligin sorunlu olacağını düşünüyorum.”

-Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı:
“Eğer böyle bir karar çıkarsa, Bank Asya 1. Lig'in de huzuru bozulur. Bank Asya 1. Lig'de kuralar çekildi. Lig'de 15-20 günlük bir boşluk oldu. Bu saatten sonra Federasyonun böyle bir karar vereceğine inanmıyorum. Çünkü herkes lige hazırlanıyor şu anda. Belki biraz 1. Lig'in dengesi kalmıştı. Eğer böyle bir karar çıkarsa oranın da huzuru bozulur. Bu karar önceden alınmış olsaydı takımlar ona göre transferini yapardı. Ben Federasyonun böyle bir karar vereceğini beklemiyorum. Yani Fenerbahçe her ne kadar Birinci Lig'de oynamak istediğini söylese de Federasyon böyle karar vermez, veremez de. Bank Asya 1. Lig'in 15 gün uzaması takımların neşesini bozdu. Gerçi biz Bolu'da kamp yaptık ama diğer takımlar bir gün o otelde, bir gün bu otelde göçebe gibi bir kamp dönemi geçirdi. Takımlar hem maddi hemde manevi anlamda bir hayli sıkıntı yaşadılar. Bu konuda bütün Bank Asya 1. Lig takımlarının benimle aynı fikirde olduğunu düşünmekteyim. Keşke bu kararlar bir ay önce alınmış olsaydı. Ona göre takımlar yolunu çizerdi. Benim böyle bir beklentim yok.”

-Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar:
“Öyle bir şey olursa Bank Asya'nın çehresi değişir. Ben böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyorum, yüzde bir ihtimal vermiyorum. Fakat olursa da bu lige renk gelir, zevklenir, şenlenir. Ancak şu da var; çıkacak takım sayısını da artırmaları gerekir, bana göre de artırırlar. O zaman mecburen dört takım çıkacak lige. Ligde 17 takım kalacak. Seneye dört takım çıkar yani. Bank Asya'daki takımlar için gayet güzel olur. Fenerbahçe o kadrosuyla yüzde 99 Süper Lig'e çıkar. O kadro Süper Lig'de şampiyon olmuş, tecrübeli bir kadro. Bizim için hiçbir şey değişmez. Bank Asya çok renklenir, var olan kalite daha da artar.”

-Sakaryaspor Kulübü Başkanı Halit Evin:
“Fenerbahçe'nin bir alt ligde oynaması Bank Asya 1. Lig kulüpleri için iyi bir şey. Rakip Fenerbahçe olunca doğal olarak hasılatlar da artar. Ancak Süper Lig'in kalitesi açısından da bakacak olursak Fenerbahçe, Türkiye'nin vazgeçilmezidir. Bu olayların verdiği sinirle böyle bir karar vermiş olabilirler. Şampiyonlar Lig'inden men olmaları nedeniyle böyle bir karar aldıklarını düşünüyorum. Gittiği her ilde Fenerbahçe seyircisi de mutlaka olacaktır, her ne olursa olsun. Bu şekilde lige bir heyecan katar. Hasılatların artması Bank Asya 1. Lig kulüpleri adına güzel bir şey olur. Şimdi Fenerbahçe'nin gittiği şehirlerin reklamını da yapması önemli. Bir Süper Lig takımının Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesi o takım için biraz kırıcı olur aslında. Hele hele bu takım 25 milyon taraftarı olan Fenerbahçe olunca durum biraz daha değişir.”

-Sakaryaspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım:
“Gelişmeleri izlemek gerekir. Fenerbahçe'nin Bank Asya 1. Lig'de oynamasıyla ilgili olarak ne getirir, ne götürür bilemiyorum, şu anda bunu kestirmek zor. Tabi ki Fenerbahçe'nin bu lige gelmesi Bank Asya'ya olan dikkati arttıracaktır. En başından ligin izlenmesini ve takip edilmesini arttıracaktır. Bu şekilde Bank Asya'da oynayan futbolculara olan ilgi de artar. Bununla birlikte Fenerbahçe gittiği her ile seyircisiyle gidecektir. Bu açıdan da lige bir renk getirebilir.”

-Göztepe Futbol Direktörü Ali Gültiken:
“Böyle bir şey olacağı kanaatinde değilim. Fenerbahçe'nin Süper Lig'de devam edeceğini düşünüyorum. Farklı bir düşünce olsa fikstür çekilmezdi. Bu sezon böyle devam edecektir.”

-Gaziaentep Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Ünsal Göksen:
“Fenerbahçe Kulübünün Bank Asya 1. ligde oynamak gibi bir kararı olduğunu duyduk. Bunun kararını sonuçta Türkiye Futbol Federasyonu verecektir. Biliyorsunuz son olarak kuralar çekildi ve fikstürler belli oldu. Biz kulüp olarak Federasyonun aldığı kararların arkasındayız. Tek isteğimiz Türk futbolunun bu kaos ortamından bir an önce kurtulup, huzura ermesidir. Artık önümüzü görmek istiyoruz. Zaten Türk futbolu yeterince yara aldı ama artık önümüze bakıp, futbola başka açıdan bakıp, futbola dönmemiz lazım. Fenerbahçe Türkiye'nin büyük ve güzide kulüplerinden biri. Tabii ki ligimize değer ve renk katacaktır. TRT'nin yayınlaması ile birlikte çok fazla izlenmeye başlandı. Fakat gönül ister ki FB daha fazla üzülmesin ve kendi liginde kalsın, mücadelesini sürdürsün. Türk futbolu artık düzlüğe çıkması lazım.”

-Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü İlker Özkan:
“Süper Lig'e dönme umudumuz devam ediyor. Fikstür çekilmiş olsa bile biz 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de oynayacağımızı ümit ediyoruz. Fenerbahçe'nin 'küme düşürülme' talebinde bulunması bizi bu konuda daha fazla ümitlendirdi. Fenerbahçe'nin böyle bir belirsizlikte rahat edemeyeceğini düşünerek 'küme düşürülme' talebinde bulunduğunu tahmin ediyorum. Sadece Fenerbahçe'nin değil başka takımların da ligden düşürülmesi halinde Konyaspor, Bucaspor ve Kasımpaşa lige dönebilir. Beklentimiz tekrar Süper Lig'de oynamak. Konyasporlu taraftarlar da bu beklenti içinde.”

-Giresunspor Kayyum Heyeti Başkanı Dr. Cengiz Cindemir:
“Fenerbahçe'nin bir futbolcusunun değeri, Bank Asya 1. Lig'deki takımların bütçesinin tamamına eşit. Böyle olunca ligde dengesizlik olur. Fenerbahçe'nin Bank Asya 1. Lig'de oynaması dengeleri bozar. Fenerbahçe gibi büyük bir takımın federasyon ve yargı kararı henüz beli olmadan bir alt ligde oynaması bizi üzer. Ayrıca bu ligdeki takımlara hem oyun hem de maddi açıdan dezavantaj sağlar. Ancak Fenerbahçe'nin Bank Asya'da oynaması nedeniyle ligdeki mevcut takımlar da farklı adımlar atamayacaktır. Her takım yine kendi bütçesine göre hareket edecektir. Olumlu tarafı sadece illerdeki maçlarda çok daha fazla taraftar desteği sağlayacak olmasıdır. Fenerbahçe büyük bir takım olduğu için taraftarlar bu maçlara daha fazla ilgi gösterir.”AA