3 Ağustos 2011 Çarşamba

Askeri Eleştiren Haber Programı Sunucusu İşinden Atıldı

Askeri Eleştiren Makaleyi Okuyan Haber Programı Sunucusu İşinden Atıldı, Askeri Eleştiren Haber Programı Sunucusu İşinden Atıldı, Askeri Eleştiren Mısır'ın ünlü Haber Programı Sunucusu Dina Abdülrahman İşinden Atıldı 

Askeri eleştirdi işinden oldu
Mısır’ın ünlü sunucusu Dina Abdülrahman, ordu komutanı Roveyni’yi eleştiren bir makaleyi okuyunca işten atıldı.
Mısır’da özel bir kanalda sabah haberlerini sunan Dina Abdülrahman isimli sunucu, önceki hafta pazar günü programında bağımsız gazete Tahrir’de Nagla Bedeir tarafından kaleme alınan ve ordu komutanı Hasan el Roveyni’yi eleştiren bir makaleyi ele aldı.

Program sürerken, emekli General Abdül Muneym Kato telefonla yayına bağlanarak “Küstah kadın! Orduyu eleştirme hakkını nasıl kendinde buluyorsun! Tek amacınız yönetimi sabote etmek. Böyle bir yayın yapamazsınız” diye bağırdı. Bu sözler üzerine canlı yayın kesildi ve program bitirildi.

Yayının ardından kanalın sahibi Ahmed Bahgat, Abdülrahman’ı odasına çağırıp işine son verildiğini tebliğ etti. Program ekibinin bir kısmı da tepki olarak istifalarını sundu. Abdülrahman’ın kovulması büyük tartışma yarattı. Tepkiler üzerine Bahgat, istifa edenleri işe geri çağırdı. Fakat Abdülrahman ve ekibi bu teklifi kabul etmedi.

Sansür olayı, halk ayaklanmasıyla rejim değişikliği yaşayan ama birçok başlıkta da eski rejimle aynı özellikleri sürdüren Mısır'da medyanın konumunu tartışmaya açtı. milliyet