4 Ağustos 2011 Perşembe

Argan Yağının Özellikleri Faydaları Nelerdir Nerelerde Kullanılır


Argan Yağı Ve Faydaları
Faslı bayanlar onun “Sıvı Altın” olduğunu söylüyor. Kuzey Afrika’nın gelişmiş ülkeleri arasında bulunan Fas’ta yetişen Argan bitkisi tıpta “Argania Spinosa” olarak tanımlanıyor ve birçok güzellik uzmanı tarafından tedavilerde kullanılıyor.

İçerdiği E vitamini, felurik asit ve güçlü antioksidanlarla gençlik iksiri olarak tanımlanan argan aktarlardan yağ olarak temin edilebiliyor. Kullanılır kullanılmaz nemlendirici özelliği ile kuru ciltlerde belirgin değişimler yaratan argan yağının yağlı ciltleri de dengelediği bilinen faydalar arasında.

Kozmetik üretiminde de gözde maddeler arasında yer alan argan, ciltteki sebum üretimini de ciddi bir oranda düşürüyor.

Cilt kuruluğunu önleyen ve ince çizgileri dolduran argan yağı, yağlı ciltler için de umut veriyor. Bir araştırmada, argan yağı içeren kremlerin sebum üretimini yüzde 42 düşürdüğü gözlemlenmiş.

Özellikle saç bakımında kimi otoriteler bu yağın devrim niteliğinde olduğunu söylüyorlar.


ARGAN YAĞININ FAYDALARI :

* Derinin yaşlanmasını önler ve çatlamış derinin, çabuk iyileşmesini sağlar.
* İyi bir afrodizyaktır.
* Emilimi oldukça yüksek olduğundan, krem gibi kullanılabilir.
* Çok az miktarlarda üretildiğinden dolayı çok kıymetlki ve pahalı bir yağdır.
* Saf zeytinyağına eşdeğer bir yağ.

KULLANIM ŞEKLİ :

Argan yağını kullanmadan önce, elinizde ovup, ısıtmanız gerekmektedir. Sonra, ayak parmaklarınızdan başlayarak, iki ayağınıza iyice yedirin. İki elinizle yuvarlak hareketler yaparak, bacağınızı ve kaslarınızı iyice ovun. Daha sonra göğüs kısmınıza geçin. Omuzlarınızı iyice ovalayın.

İki elinizi ensenize koyarak parmak ucunuzla masaj yapın ve baş tarafınıza doğru gelerek, yuvarlak hareketlerle masaj yaparak rahatlayın. Bu yağın en az 30-40 dak. vücudunuzda kalması gerekmektedir. Dilerseniz bu yağı yıkamadan pamuklu bir gecelik giyerek uyuyabilir ve sabah duş alabilirsiniz.