3 Temmuz 2011 Pazar

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz Şike İddiasıyla Gözaltına Alındı

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz Şike İddiasıyla Gözaltına Alındı

Spor dünyasını sarsan operasyon 
Aziz Yıldırım gözaltında
Şike operasyonu çerçevesinde evi aranan Aziz Yıldırım'a şok gözaltı. 12 şehirde 40'tan fazla gözaltı var. Polis Fenerbahçe Kulübünde arama yapıyor. 

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Eskişehirspor Antrenörü Bülent Uygun gözaltına alınan isimler arasında. Önümüzdeki günlerde operasyonun çok ciddi boyutlara ulaşması ve gözaltıların 150'yi bulması bekleniyor...

Türkiye Futbol Federasyonu ve Beşiktaş kulübünde de aramaların yapıldığı bildirildi. Trabzonspor kulünüde yapılan arama sona erdi.

Gözaltına alınan diğer kulüp başkanları şöyle: Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve eski Diyarbakırspor külubü eski Başkanı Abdurrahman Yakut...
 Pazar gününe bomba etkisi yapan operasyonun düğmesine bu sabah 07:00'de basıldı. Aziz Yıldırım'ın yanısıra pek çok futbolcu, klüp başkanı ve yöneticisi göz altına alındı.  Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da gözaltına alınan isimler arasında.

 Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Şike" soruşturması kapsamında gözaltına alındı.  İtanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlurla Mücadele Şubesi’nce düzenlenen "Şike" soruşturması kapsamında başlatılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı futbolcu, menajer ve yöneticilerin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

FENERBAHÇE KULÜBÜNDE ARAMA

Futbolda şike iddialarına yönelik olarak İstanbul’da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki binasında da arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul’da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Beşiktaş kulübünde de aramaların yapıldığı bildirildi. Trabzonspor kulübünde yapılan arama sona erdi.

Fenerbahçeli yönetici Ekşioğlu'nun Antalya'daki otelinde arama yapılıyor

Futbolda şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alındığı operasyonla ilgili Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'daki otelinde de arama başlatıldı.Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun sahibi olduğu Serik İlçesi Belek Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Club Asteria Otel'e sabah saatlerinde gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve jandarma, arama yapmaya başladı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Kemal Gezer'in yönettiği ekiplerin bir bölümü otel girişinde önlem alırken, bir bölümü de Ekşioğlu'nun da kullandığı yönetim katlarında aramayı sürdürüyor. ANKA, AA, DHA