3 Temmuz 2011 Pazar

Fenerbahçe Trabzonspor Ve Beşiktaş Kulüp Binalarında Arama Yapıldı


Fenerbahçe Trabzonspor Ve Beşiktaş Kulüp Binalarında arama Yapıldı
 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin başlattığı, başta İstanbul ve Antalya olmak üzere 12 ilde eşzamanlı olarak saat 07.00'de düzenlenen baskınlarda çok sayıda futbolcu, menajer, teknik adam ve kulüp yöneticisi gözaltına alındı. Başlatılan operasyonda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından Aziz Yıldırım sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumu'nda da çeşitli aramalar gerçekleştirilirken Fenerbahçe A. Ş. Başkanı Şekip Mosturoğlu, Kulüp Müdürü İlhan Ekşioğlu ve bir yönetici  göz altına alınanlar arasında bulunuyor.

İlk gelen bilgilere göre operasyon kapsamında ikinci yarıda oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona eren Eskişehir maçı da incelendi.

12 ayrı şehirde futbolda şike operasyonu sabah saatleri itibariyle başladı. Baskınlar ve aramalar devam ediyor. Yaklaşık 40'ı aşkın gözaltının olduğu belirtiliyor.

Gözaltına alınanlar arasında, futbolcular, teknik direktörler ve menajerler de bulunuyor.

FENERBAHÇE KULÜBÜNDE ARAMA

Futbolda şike iddialarına yönelik olarak İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki binasında da arama yapılıyor.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ta arama

Futbolda şike soruşturması kapsamında Trabzonspor ve Beşiktaş'ın kulüp binalarında da arama yapıldı.

Mecnur Odyakmaz da göz altında

Aziz Yıldırım dışında, Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, ve Ümit Karan, Sezer Öztürk gibi futbolcular da gözaltına alındı.

Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun da polis tarafından gözaltına alındı.

ÜMİT KARAN, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Ümit Karan, sağlık kontrolünden geçirildi.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolü yaptırıldı.

Karan ve diğer 2 kişi, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Alınan ilk bilgilere göre, 2010-2011 sezonundaki maçlar inceleniyor.

Sivasspor kalecisi Korcan'ın gözaltına alınması, Fenerbahçe'nin sezon sonu oynadağı ve şampiyonluğun belirlendiği, Fenerbahçe'nin 4-3 kazandığı Sivasspor-Fenerbahçe maçının mercek altına olduğu yorumlarına neden oldu.

İstanbul Polisi'nin yürüttüğü şike soruşturması kapsamında İzmir'de de altı kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların bazı Fenerbahçeli futbolcularla yakınlığı olduğu, telefon ve mesaj trafiğinde teknik takibe yakalandığı belirtildi. Fenerbahçeli Futbolcu Emre'nin daha önce mesajlaştığı kuzeni V.B.'nin de (Volkan Bahçekapılı) gözaltına alınanlar arasında yeraldığı bildirildi. Gözaltında olanların bazılarının tatil için İzmir'de bulunduğu, Altay Spor Kulübü'nde görevlilerin de olduğu kaydedildi.

Futbolda şike soruşturmasında önümüzdeki hafta içi ikinci ve üçüncü gözaltı dalgasınında olması bekleniyor.

2010 tarihinde operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.