3 Temmuz 2011 Pazar

Fenerbahçe Kulübünden Şike İddiasına Resmi Açıklma Geldi

Fenerbahçe Kulübünden Şike İddiasına Resmi Açıklma Geldi
F.Bahçe'den ilk açıklama!Fenerbahçe'den futbolda şike ve teşvik soruşturmasına ilişkin resmi açıklama geldi.
  
Kulüp resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; "
Sabah saatlerinde İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında diğer spor kulüplerinin yanında Kulübümüzün Başkanı Sn. Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bir kısım kişilerin gözaltına alındığı ve bazı spor kulüpleri ile birlikte Kulübümüzde de söz konusu soruşturma kapsamında arama faaliyeti icra edildiği kamuoyunun malumudur.

Fenerbahçe  Spor Kulübü olarak; hukuka ve adalete olan inancımızı bir kez daha tekrar ederken, yürütülen soruşturmanın bir an önce tamamlanarak gerçeklerin ivedilikle ortaya çıkarılması gerektiğini belirtmek isteriz.

Şu husus bilinmelidir ki; geçmişi şan ve şerefle dolu kulübümüz, tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu"  


GÖZALTILARA TEPKİ
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'dan gözaltılara tepki geldi...

Günay, futbolda şike iddialarına yönelik operasyon ile ilgili, ''Çirkin bir olay, bunu buradan söyleyebilirim. Bu polis devleti. Hiç bir mahsur yok bunu söylemekte. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar'' dedi.

Sapanca Gölü'nde yapılan ''Spor Toto Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları'' için ilçeye gelen Günay gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Şikeyle ilgili bir operasyon, eş zamanlı olarak 12 kulübe yapmışlar. Şu an polis kulüpte halen arama yapıyor'' diye konuştu.

Operasyona ilişkin detaylı bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Günay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın emniyette ifadesinin alındığını belirtti. 

"ÇİRKİN BİR OLAY"
Günay, Yıldırım'a ''ifade için geleceksin'' denildiğini kaydederek, şunları söyledi: 

''Şikeyle ilgili bir operasyon, eş zamanlı olarak 12 kulübe yapmışlar. Şu an polis kulüpte halen arama yapıyor. Bekleyeceğiz bakalım ne çıkacak. Arkadaşlarla görüştüm galiba 3 kişiyi aldılar. Muhasebe müdürü, bir arkadaşımız ve Aziz Yıldırım'ı almışlar. İlhan diye bir arkadaşımız var onu da arıyorlarmış. Çirkin bir olay bunu buradan söyleyebilirim. Bu polis devleti. Hiç bir mahsur yok bunu söylemekte. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar.''