6 Temmuz 2011 Çarşamba

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman Denizfeneri Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alındı


Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman Denizfeneri Soruşturması Kapsamınsa Gözaltına Alındı  
Aykut Küçükkaya yazmıştı
Bugün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamındaki iddiaların tümü çeşitli haber ve yazılarda dile getirilimişti. Cumhuriyet, Almanya'daki Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmanın Türkiye ayağını 3 yıldan bu yana özel haberleriyle kamuoyunun gündemine taşıdı.




İstanbul - Ankara ve Frankfurt arasında yaşanan önemli gelişmeler Cumhuriyet muhabiri Aykut Küçükkaya'nın kaleme aldığı haberlerle gazetenin manşetinden okurla paylaşıldı.
Küçükkaya'nın yıllar süren bu takibi Cumhuriyet Kitapları'ndan "Yüzyılın Yolsuzluk Oyunu" adıyla çıkan kitapta toplandı. Kitabın sonunda olayı tüm çıplaklığıyla ortaya seren ve ilişkiler ağını tarihi kökeni ile gözler önüne seren bir bölüm de bulunuyor.

Küçükkaya'nın haberleri 2008 yılında “sistemli, objektif ve fikri takip ilkesinin gereklerini yerine getirecek bir şekilde ve ayrıca uzun süre gündemi oluşturması” nedeniyle Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü'ne layık görülmüştü.

Almanya’da “yüzyılın vurgunu” diye isimlendirilen davanın iddianamesinde, “Soruşturma sürecinde defalarca siyasi etki yapılmaya, bilhassa AKP hükümeti tarafından, devam etmekte olan tutukluluğa mani olunmaya çalışılmıştır” ifadesi dikkat çekerken, Alman hakim Dr. Johann Müller de“Hiyerarşinin üst kademeleri, talimatı verenler ve asıl suçu işleyenler Türkiye’de” şeklinde konuşmuştu.
Deniz Feneri skandalını 3 yıla yakın bir zamandır izleyen Aykut Küçükkaya'nın haberlerine ulaşmak için tıklayınız.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr