29 Temmuz 2011 Cuma

Can Dündar Nuray Mert Ruşen Çakır Banu Güven NTV'den Neden Ayrıldı


NTV, Can Dündar'la yollarını ayırdı
Nuray Mert, Ruşen Çakır, Banu Güven gibi gazetecilerle yollarını ayıran NTV, Can Dündar ile de yollarını ayırdı. Daha önce yaptığı program "tatile çıkartılan" Dündar'ın NTV'nin kuracağı yeni kanalda ana haber bültenini sunacağı söyleniyordu.
NTV'de "Canlı Ana Haber" programını sunan Can Dündar, kişisel internet istesinden NTV ile yollarının ayrıldığını duyurdu. Seçimlerden önce, yayınladığı programın "tatile ayrılmasından" sonra, kurulacak yeni kanal TVEN'de ana haber bültenini sunacağının kendisine bildirildiğini söyleyen Dündar, bu hafta "ana haberden vazgeçtikleri"nı söyledi.

"NTV bizden değil, kendisinden vazgeçti" diyen Dündar, şunları söyledi:


    "Kenarda el ovuşturan bazı meslektaşlarımızın iddia ettiği gibi kötü bir iş mi yaptık?

    Kişisel beceriksizliklerimiz yüzünden mi dışlandık?    Sanmıyorum.    Gelen tepkiler, verilen ödüller, alınan ratingler gösteriyor ki, kanalla yolları ayrılanlar, bu ekranın ilgiyle izlenen yüzleriydi.    O yüzden kanalın yeni çizgi arayışının ardında, bizlerin mesleki zaaflarından duyulan bıkkınlık değil, genel basıncın yarattığı yılgınlık yatıyor diye düşünüyorum.    Dolayısıyla 'NTV bizlerden değil, kendinden vazgeçti' diyebiliyorum.    Aslında uzunca bir süredir medyada geniş bir tasfiye yaşanacağı, “yeni dönem”de bazı gruplara, kanallara, gazetelere, kadrolara, isimlere yer olmayacağı yazılıyor, söyleniyordu.    Birçok medya organı da bu tasfiyeyi zamana yayarak yaşamış, yeni döneme sessizce uyum sağlamıştı. Ama NTV öyle prestijliydi ki, en çok tartışılanı o oldu.    Şair’in dizelerini uyarlayarak söylersek, 'Bütün kanallar aynı hızla değişiyordu; birinciliği NTV’ye verdiler'."'Aydın Doğan'dan kahramanlık beklemek yersiz'

NTV'ye kırgın olmadığını ve bu kararı verenleri suçlamanın "kolay" olduğunu savunan Dündar, "bir mesleği kaybediyoruz" dedi. Dündar şöyle devam etti:


    "Bu kararı verenleri suçlamak en kolayı olur.

    Aydın Doğan’a yaşatılanları gördükten sonra kimseden kahramanlık bekleyemeyiz. Bize düşen, patronlardan kahramanlık beklemek değil, patronların kahramanlık göstermesini gerektirmeyecek bir medya düzeni için mücadele etmektir.    Kaygım kişisel değil:    Sadece bir bülteni, işi, kanalı değil, bir mesleği kaybetme noktasında olduğumuzu görüyorum.    Son dönem her sorana –ille tahtalara vurarak- NTV’de ve Milliyet’te çok huzurlu çalıştığımı söylüyordum.    Nasıl bir rastlantıysa ikisi aynı hafta türbülansa girdi.    Her yerin birden karışması tesadüf mü?"


(soL)