14 Haziran 2011 Salı

Zülfü Livaneli Mehmet Haberal CHP'den Ayrılarak Demokrat Parti Grubunu Kuracak


Haberal hakkında bomba iddia !
Vatan Gazetesi yazarı Zülfü Livaneli'den bomba iddia. 
Vatan Gazetesi yazarı Zülfü Livaneli, Mehmet Haberal başkanlığında bir grup milletvekilinin CHP'den ayrılarak Demokrat Parti'ye geçeceklerini ya da yeni parti kuracaklarını iddia etti. Pazar günü yapılan seçimlerin üzerinden henüz 2 gün geçmesine rağmen Meclis'teki yeni oluşumlarla ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.
Livaneli, bu grubun halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve CHP'den Zonduldak milletvekili seçilen Mehmet Haberal başkanlığında DP'ye geçeceğini ya da yeni parti kuracaklarını yazdı.

"SÜLEYMAN DEMİREL HAREKETİN LİDERİ"

İşte Livaneli'nin bugünkü yazısı:

Nasıl oldu, kim yaptı, nasıl başardı bilmiyorum (çünkü günlük siyasetle ilgilenmiyorum) ama Süleyman Demirel’in ve TOBB gibi çevrelerin adayları, CHP’nin seçilecek sıralarından aday gösterilerek milletvekili oldu. Grup kuracak sayıya da erişimiş durumdalar.

Hüsamettin Cindoruk denemesi başarıya ulaşamayınca yılların tecrübeli kurdu Süleyman Demirel bambaşka bir siyaset manevrası ile TBMM’de grup kuracak sayıya ulaştı.

Şimdi bu milletvekilleri CHP’den ayrılıp ya mevcut DP’ye geçmek ya da yeni bir parti kurmak için gün sayacaklar.

Bu işin uygun zamanlamasını da yine Demirel ayarlayacak.

Çünkü hareketin manevi lideri o.

Resmi genel başkanının ise Profesör Haberal olması ihtimal dahilinde.

***

Zaten ilk DP de CHP’den ayrılan Celal Bayar, Adnan Menderes ve arkadaşları tarafından kurulmamış mıydı!

Şimdi tarih tekerrür ediyor ve CHP kendi bünyesinden yine bir DP yaratıyor.

***

Seçim sonuçları üç kutuplu Türkiye gerçeğini daha da keskinleştirdi.

AKP’nin oyların yarısını alması, Kürt realitesini ortadan kaldırmıyor. Aksine, BDP’nin de oyunu yükseltmiş olması bu çelişkideki hareketliliği artıracak gibi görünüyor.

Zaten seçimin iki galibinden biri AKP, öteki ise BDP.

***

CHP’den Alevi oylarını çıkartsanız geriye ne kalır merak ediyorum.

Ayrıca CHP’nin Kürt bölgesinden oy alamadığı ama oylarının bir bölümünü MHP’ye kaptırdığı görülüyor.

Bu da normal bir durum.

Çünkü milliyetçi oyların esas sahibi MHP. Bu yüzden MHP’nin baraj altında kalacağına bir gün bile inanmadım.

***

Sonuçta üç kutuplu Türkiye gerçeği keskinleşerek devam ediyor ve Meclis’in 24. dönemindeki bütün mücadele bu üç kutup arasında geçecek.

Bekleyip göreceğiz...

Haberal'in kardeşi: Ağabeyim vefa duygusunu bilen birisidir

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın, DP’ye geçmek veya yeni bir parti kurmak için milletvekili seçildiği CHP’den ayrılacağı iddiasına, kardeşi Osman Haberal cevap verdi. Osman Haberal, ağabeyinin vefa duygusunu çok iyi bilen birisi olduğunu belirterek, "Öyle bir düşüncesi olacağını asla zannetmiyorum" dedi.

Zülfü Livaneli’nin, Vatan Gazetesi’ndeki köşesinde gündeme getirdiği iddiaya, Zonguldak’ta CHP’den 1’inci sırada seçilerek milletvekili olan Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi inşaat mühendisi Osman Haberal cevap verdi. Çarşamba veya perşembe günü mazbatayı alacaklarını belirten Osman Haberal, ağabeyinin cezaevinden çıkınca önce cezaevinde olduğu için geçen yıl cenazesine katılamadığı babasının Zonguldak’taki mezarını ziyaret edeceğini, ardından da 27 aydır görmediği annesiyle kucaklaşıp elini öpeceğini söyledi.

Osman Haberal, ağabeyinin DP’nin başına geçmek veya yeni bir parti kurmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Haberal, "Bu iddia Zülfü Livaneli’nin kendi düşüncesidir" diye konuştu. Haberal, ağabeyinin Silivri Cezaevi’nde avukatları dışında kimseyle görüşmediğini belirtti. Osman Haberal, "Bu düşünce Livaneli’nin şahsi görüşüdür. İnşallah Meclis’e gittikten sonra kendisi bu konuda daha kapsamlı bir değerlendirme yapacaktır. Ama kesinlikle böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Mehmet Haberal vefa duygusunu çok iyi bilen birisidir. Öyle bir düşüncesi olacağını asla zannetmiyorum" dedi. (Vatan / Milliyet)