30 Haziran 2011 Perşembe

Praktiker Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı


Koop-İş Sendikası Praktiker Yapı Marketlerinde Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Kooop İş Sendikası Tarafından Yapılan Açıklama:

YAPI MARKETLERİ SEKTÖRÜNDE BİR İLK! KOOP-İŞ SENDİKASI PRAKTİKER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI!
Türkiye'de yapı marketleri sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede ilk kez sendikal örgütlenmeyi tamamlayan Sendikamız, PRAKTIKER Yapı Marketleri A.Ş. ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Sendikamız, 6 yıl önce başladığı örgütlenme mücadelesinde çeşitli güçlüklere, zaman zaman yaşanan işten çıkarmalara, süreci uzatmaya yönelik itirazlara karşın başarılı çalışmaları ve uluslararası sendikal hareketin de katkılarıyla Praktiker'de ilk toplu sözleşmeyi imzaladı.

Bu sendikal örgütlenme ve imzalanan toplu sözleşme, Türkiye'de sayıları hızla artan yapı marketleri açısından da ilk olma özelliği taşıyor. 26 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan 1. dönem toplu sözleşmesi, 1 Ocak 2011-31 Aralık 2012 tarihleri arasında 2 yıl süreyle geçerli olacak.

Toplu sözleşmeyle çalışanların mali haklarında ortalama yüzde 25-30'a karşılık gelen ilerleme sağlandı. Bunun yanında, var olan haklar güvence altına alınıp bunlara yenileri eklendi.

Bu süreçte üyesi bulunduğumuz UNI Küresel Sendikası (UNI Global Union) ve Alman Ver.Di Sendikasının çok ciddi destek ve dayanışmaları oldu.Teşkilatlandırma çalışmalarımız devam eden IKEA başta olmak üzere diğer işyerlerindeki çalışanlar adına da bu toplu iş sözleşmesi büyük önem arz ediyor.

Sürecin başından imza aşamasına kadar desteklerini, inançlarını ve mücadelelerini bırakmayan tüm Praktiker çalışanlarına, Sendikamıza sonsuz desteklerini esirgemeyen Türk-İş Konfederasyonuna, UNI ve Ver.Di Sendikalarına, tüm üyelerimize ve tüm çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Saygılarımızla,
KOOP-İŞ SENDİKASI BASIN BÜROSU
Kaynak:koopis.org.tr