20 Haziran 2011 Pazartesi

Öcalan AKP'lilere Genel Af Çıkarsa Türkiye'ye Geleceğimi Muhafazakar Demokrat Parti Açarak Siyaset Yapacağımı İlettim


AK Parti'nin yeni açılımını Öcalan açıkladı !

Osman Öcalan, AKP'nin seçim başarısının Irak'ın Kürt Bölgesi'nde coşkuyla karşılandığını söyledi. 
PKK'nın eski yöneticilerinden Osman Öcalan, AK Parti'nin seçim başarısının Irak'ın Kürt Bölgesi'nde coşkuyla karşılandığını söyledi. Öcalan, "Af çıkarsa döner ve siyasete atılırım" dedi. Öcalan'la aynı gün 'genel af' konusunda açıklamalar yapan AK Partili Nihat Ergün de 'genel af' için yeşil ışık yaktı.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın örgütten ayrılan ve halen Irak Kürt Federe Bölgesi'nde yaşayan kardeşi Osman Öcalan, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu illerinden yüksek oy almasının Güney Kürdistan'da da büyük sevinç yarattığını söyledi.

Öcalan genel af ilan edilmesi halinde Türkiye'ye dönüp muhafazakar demokrat bir parti kurarak siyaset yapacağını belirtti. Öcalan, seçimden önce kendisini ziyaret eden AK Parti'ye yakın isimlerin "Sonbahara doğru çok önemli adımlar atılacak" dediğini de ifade etti. Öcalan, Kürt sorununun barışçı çözümünün Abdullah Öcalan'sız olmayacağını da kaydetti.

Osman Öcalan, 12 Haziran seçimlerini öncesiyle ve sonrasıyla çok yakından takip ettiğini söyledi. Kürt sorununun önemi nedeniyle bu seçimleri kendisinin de hayati önemde gördüğünü vurgulayan Öcalan şunları söyledi;

"Seçimlerde BDP destekli bağımsızların ve AK Parti'nin özellikle bölgede çok iyi olması Kürt halkının bu sorunun çözümü konusunda bu iki partiye verdiği açık desteği göstermektedir. AK Parti'nin aldığı oylar bizim burada da yani Güney Kürdistan'da da büyük sevinç yarattı. Çünkü bunun başlatılan ama sekteye uğrayan demokratik açılıma destek olduğunu düşündü herkes"

AK PARTİ'YE YAKIN İSİMLERLE GÖRÜŞTÜM

Öcalan seçimden kısa süre önce "AKP'ye yakın Kürtlerin" oluşturduğu bir heyetin kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Öcalan heyetle arasında geçen konuşmaları şöyle anlattı;

"Bu heyet özellikle Cumhurbaşkanı ve Başbakanın teşvikleriyle Kürt sorununda çözüm projesi hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti. Bir çok kesimle görüştükleri gibi bana da geldiklerini vurguladılar. İlk olarak bana 'Seçime kadar bir şey yapılmayacak ama seçim sonrası büyük adımlar atılacak. Özellikle sonbahara doğru Kürt sorununun çözümü konusunda iyi şeyler olacak' dediler. Benden bu sorunun çözümne ilişkin görüşlerimi açıklamamı istediler. Ben de 'Valileri halk seçmeli, yerel yönetimlerin güçleri artırılmalı, Kürtçe eğitim olmalı, Kürt kültürü önündeki engeller kaldırılmalı ve en önemlisi de genel af ilan edilmelidri' diye sıraladım. Genel af ilan edilmesi halinde Türkiye'ye seve seve geleceğimi ve muhafazakar demokrat bir parti açarak siyaset yapacağımı ilettim"

GENEL AF ÇAĞRISI

Öcalan artık Türkiye'de savaşın değil siyasetin konuşması gerektiğinin altını çizerek PKK lideri Abdullah Öcalan'ın eylemsizliğini uzatma girişimine destek verdi. Öcalan, "Artık AKP ve PKK da çözüm için hazır olmalıdırlar. AKP askeri ve siyasi operasyonlarını hemen durdurmalı. PKK de kalıcı ateşkes yapmalı hatta silahsızlanmaya doğru gitmelidir. Bunun yanı sıra Meclis toplanır toplanmaz hemen bir genel af ilan etmelidir. Türkler'in de Kürtler'in de kazanmasının yolu genel aftan geçer" diye konuştu.

AĞABEYİME KIRGIN DEĞİLİM

Öcalan, PKK'dan ayrıldıktan sonra kendisi hakkında çok sert eleştiriler yapan ağabeyi Abdullah Öcalan'a karşı en ufak bir düşmanlık beslemediğini söyledi. (Taraf)