10 Haziran 2011 Cuma

Metin Kurt Kimdir Metin Kurt Kim Metin Kurt Biyografisi Metin Kurt Galatasaray




Metin Kurt Kimdir?
TC futbolunda sol ve sosyalizm denince akla ilk gelen isim kesinlikle Metin Kurt'tur.Lakabi 'Çizgi metin' dir.Zamanında 30 mayis 2003'te yayinlanan bir roportajinda bunu soyle aciklamis: "halka en yakin yer neresi? cizgi. Ben de çizgide beklerdim.Antrenor ve idarecilerin oldugu tarafta oynamayi sevmiyorum.Kapalının önünde oynamamak icin bir devre sağ açık, bir devre de sol açık oynardim." Çizgi Metin 70-73 te Galatasaray'da 3 sampiyonluk yasamis.Süratle kullandığı her iki kanattan yaptığı driplingleri ve güzel ortaları ile hem Galatasaray'a hem de Milli Takım'daki golcülere sayısız gol fırsatı hazırlamıştı. 

Galatasaray'da 150 lig maçı oynayan Metin 34 gol attı.Milli Takım'ında değişmez oyuncularından olan Metin,26 A, 9 B, 2 de Genç Milli olarak, A mili takımda da 2 si PTT, 2 si de Galatasaray'da olmak üzere 4 gol attı. 
futbolcular sendikası girişiminde bulunmuş ve basında bu şekilde yer bulmuştur en son. 

FUTBOLCULAR SENDİKASI 
Metin Kurt bu girişimi şöyle anlatıyor:''Amatör Sporcular Derneği diye bir dernek kurmuştuk.Başkanımız şimdi spor bakanı olan Fikret Ünlü'ydü.12 Eylül 1980'de kuruluşumuzu ilan edecektik. Fakat,darbe oldu. Dernek kapandı.''Böylece Türkiye'nin ilk sporcu sendikası girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 

GALATASARAY'DAN SÜRGÜN 
Metin Kurt'un anlattığına göre''Ankaragücü'nü kupadan elemiştik.Fakat prim alamıyorduk.O zamanki sorumluya itiraz ettik.Fakat,''bişey oynamadınız.Ne diye prim istiyorsunuz''dedi.Antrenmana çıkmadık.Bunun üzerine sorumlu beni tehdit etti.''Sonrasında diğer futbolcular eylemlerinden vazgeçip yönetimden özür dilediler.Fakat,Metin Kurt yönetimle inatlaşınca 1976'da Kayserispor'a gönderildi.