26 Haziran 2011 Pazar

Kılıçdaroğlu Salı Günü Herkesi Ortak Eyleme Çağırıyoruz


 'Salı günü herkesi parlamentoda ortak eyleme çağırıyoruz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili seçilen ve tahliyesi reddedilen tutuklu gazeteci Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın durumuna ilişkin, “Demokrasi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek için ilk sınavımızı Salı günü parlamentoda vereceğiz. Sınavımızı verirken demokrasi ve özgürlüğün yanında duran herkesi parlamentoda da ortak düşünceye, ortak eyleme çağırıyoruz” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu milletvekili seçilen ve tahliyesi reddedilen tutuklu gazeteci Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’a işaret ederek, “Herkes için özgürlük ve demokrasi” vurgusu yaptı. “Bir şey üzerinde uzlaşacağız” diyen Kılıçdaroğlu, bu ülkede demokrasinin, barışın beraber kurulduğunu, hangi düşünceden olursa olsun komşuların sabahları birbirlerine ‘merhaba’ dediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Kimsenin bizi bölmediği, ayrıştırmadığı bir düzen kurmak zorundayız. Bunu yolu özgürlükten, demokrasiden, barıştan geçiyor” diye konuştu.

"İLK İTİRAZ ETMESİ GEREKEN KİŞİ BAŞBAKAN"
Şu anki TBMM’nin eski bir taş binadan bugünkü haline geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ancak hiç kimsenin aklına, milletin oy vererek milletvekili seçtiği kişilerin mecliste yemin edemeyeceğinin gelmediğini kaydetti. Bunun adının ‘demokrasi’ olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu millet kimi milletvekili seçmişse ona saygı duyacağız. Bu milletin iradesine saygı duyacaksınız ki demokrat olacaksınız” dedi. Hedefine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da alan Kılıçdaroğlu, “Buna ilk önce itiraz etmesi gereken kişi, o demokrasi ve özgürlüğü hiç ağzından düşürmeyen kişi olmalıydı. Milletin iradesi tecelli edecektir” diye konuştu.

SOKAK EYLEMLERİNİ ELEŞTİRDİ
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Resmi Gazete'de ismi çıkan milletvekilleri yemin edinceye kadar CHP kararlı, vakur duruşunu sergilemeye devam edecektir. Ödün vermeyeceğiz. Bizim amacımız sokak eylemleri, yurttaşın huzurunu bozmak değil. Biz herkes için demokrasi, özgürlük istiyoruz. Demokrasi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek için ilk sınavımızı Salı günü parlamentoda vereceğiz. Sınavımızı verirken demokrasi ve özgürlüğün yanında duran herkesi parlamentoda da ortak düşünceye, ortak eyleme çağırıyoruz. Ama sadece bizim gibi düşünenler için değil herkes için demokrasi herkes için özgürlük istiyoruz. Demokrasi ve özgürlük için sizin yanınızda olacağız, bir kişi bile kalsam. Eğer bunu için bir bedel ödemem gerekiyorsa ödemeye hazırım. Halkın iradesi her şeyin üstündedir ve halkın iradesine her zaman saygı duyuyorum.”(ANKA)