10 Haziran 2011 Cuma

Gürsel Tekin CHP'yle AKP Arasındaki Fark Yüzde 2


'Seçim sonucu herkes için sürpriz olur'

 CHP'li Tekin, sürpriz bir sonuç çıkacağına, seçmenin 'bir ders vereceğine' inanıyor. Tekin'e göre AKP'yle aralarında yüzde 2-2.5 fark var.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP’ye, İstanbul’daki kaleleri Fatih ve Esenler’den meydan okudu. 2009’daki yerel seçimlerden önce İstanbul’da yüzde 38 oy alacaklarını söyleyip kimseyi inandıramayan, ancak dediği çıkan Tekin, bu kez de sonucun sürpriz olacağı iddiasında: “Birinci parti ile ikinci parti arasında sadece yüzde 2-2,5 fark olacak. Başbakan Erdoğan’ın aday olduğu bölgede bile CHP birinci parti olacak.” 

Kapalıçarşı’da etrafını saran kalabalığı yararak esnaf ziyareti yaparken buluştuğumuz Gürsel Tekin, daha önce çok da ilgi göremediklerini anımsatırken, bu kez esnafın kısa buluşmaları bile sorunları anlatmak için fırsata çevirdiğini söyledi. 

Tekin’in geçtiği sokaklarda esnaf arasında, “Çarşı CHP’ye kapılarını araladı” ya da “Esnaf uzatılan eli havada bırakmaz, el sıkıştılar diye oy verecek değiller” gibi sohbetlere tanıklık ettik. Bir kişinin etrafında onlarca insanın gürültülü ve hızlı yürüyüşünü şaşkınlıkla ve merakla izleyen yabancı turistler de olup biteni anlamaya çalışıyordu. 

Tekin, daha sonra CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve 2. Bölge milletvekili adaylarıyla birlikte otobüsün üstüne çıkarak AKP’nin en güçlü olduğu Fatih’in orta yerinden geçmeye başladı. Sokaklarda, balkonlarda, işyerlerinin önlerinde duran insanların coşkulu selamları ve destek mesajları CHP heyetinde yüzleri güldürdü. 

CHP’ye yoğun ilgi gösterenler arasında kadınların ve gençlerin ağırlıkta olması da dikkat çekiciydi. 

CHP heyeti, Fatih’ten geçerek Esenler’e vardı. Coşkulu bir CHP’li grubuyla buluşan Tekin, daha sonra esnaf ziyaretleri yaptı. Parti teşkilatının kendisini halka tanıtırken duyduğu tek yanıt “Kendisini tanıyoruz” oldu. “Bu sefer inşallah”, “Kurtarın artık bizi” gibi sözleri sık sık duyan Tekin moral buldu. 

Doğu ve Güneydoğulu seçmenlerin yoğun olduğu Esenler’de, AKP’nin dışında HAS Parti ile Saadet Partisi’nin de etkin olduğu gözlendi. 
‘Kumarcı AKP’ 

Esenler sokaklarında dolaşırken bir Milli Piyango bayii ile sohbet eden Tekin, “Kaç çekiliş var” dedi. Bayi, 11 ayrı çekiliş yapıldığını anlatınca Tekin “Halk her hafta 11 ayrı çekilişin peşinde koşuyor. İddaa, at yarışları neredeyse her gün oynanıyor. Güya kumarhaneleri kapattılar ama hükümet halkı kumara teşvik ediyor. Kumarcı AKP” diye konuştu. 

İstanbul 1. Bölge’de birinci parti olacaklarını iddia eden Tekin, Başbakan’ın bölgesinde AKP’nin altı bakanla çalıştığını belirterek, “Altı değil 36’sı gelse de bizi engelleyemeyecekler” dedi. 

Tekin, seçim sonuçlarının herkes için sürpriz olacağını savunurken, “Seçmenler, bu seçimde siyasetçilere, gazetecilere, anket şirketlerine sıkı bir ders verecek” diye konuştu. Birinci parti kim olursa olsun, birinci ile ikinci parti arasında 2-2,5 puan olacağını iddia eden Tekin, “Bu sonuçlara nereden vardınız” sorumuza şu yanıtı verdi: 

“60 ile gittim. Genel başkanımız 81 ili dolaştı. Ben anket sonuçlarını değil izlenimlerini anlatıyorum. Anket sonuçlarına ya da miting alanlarındaki kalabalıklara değil, AKP’nin kalesi diye bilinen Fatih’teki, Esenler’deki insanların ilgisine bakıyorum. Balkonuna, dükkânının önüne çıkan, sokakta yürüyen insanın ifade ettiği duygulara göre konuşuyorum. Biz bunu başardık. 

Başbakan eski bir siyasetçi olarak bu söylediklerimi iyi bilir. Zaten, bunu gördüğü için daha önce hiç yapmadığı kadar sert bir üslup kullanıyor.” 

‘5 milyon seçmen’ 
İllerden tek tek örnekler veren ve 20 önemli ilde birinci parti olmayı hedeflediklerini söyleyen CHP’li Tekin, Türkiye’nin 13 Haziran sabahına farklı bir atmosferde uyanacağını da ileri sürdü. Gürsel Tekin, CHP’nin 2007 seçiminden sonra yaklaşık 5 milyon seçmenin gönlünü kazandığına inanıyor.