22 Haziran 2011 Çarşamba

BDP'ye Meclis'e Gitmeyeceğiz Çağrısı Yapıldı


DTK: BDP 'Meclis'e gitmeyeceğiz' kararını deklere etmeli
DTK Daimi Meclisi, BDP'ye "MYK ve Meclis grubunu toplayarak daha önce verdikleri bir tek eksik olsa bile Meclis'e gitmeyeceğiz kararını Türkiye ve dünya kamuoyuna açık ve net bir şekilde iradesini deklere etme" çağrısında bulundu.
YSK'nin Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesi üzerine acil olarak toplanan DTK Daimi Meclisi, BDP'ye "Siyasi parti olarak en büyük bileşenimiz olan BDP'nin MYK ve Meclis grubunu toplayarak daha önce verdikleri bir tek eksik olsa bile Meclis'e gitmeyeceğiz kararı doğrultusunda tüm halkımıza, Türkiye ve dünya kamuoyuna açık ve net bir şekilde iradesini deklere etmeli" çağrısında bulundu.
Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesinin ardından Demokratik Toplum Kongresi'nden yapılan açıklamada 'Bağımsız vekillerin Meclis'e gitmemesini tavsiye ediyoruz' denildi...

KARARI TANIMIYORUZ
DTK toplantısının ardından açıklanan sonuç bildirgesinde sert ifadeler kullanıldı. Hatip Dicle'nin Diyarbakır'da en çok alan aday olduğunun vurgulandığı açıklamada kararın hukuki olmadığı belirtildive DTK'nın kararı tanımadığı ilan edildi. 

Kararın sadece YSK tarafından değil, devlet ve hükümet tarafından verildiğinin kaydedilen DTK bildirisinde, "AKP Hükümeti doğacak her türlü kaostan sorumludur" ifadesi kullanıldı.  Bildiride Kürt sorununa yönelik barışçı çabanın engellendiği vurgulandı.

MECLİS'E ÇAĞRI
AKP hükümeti ve ana muhalefeti kararın geri alınması için TBMM'yi duruma acilen el koymaya davet eden DTK yetkilileri, BDP'ye de meclis grubunu bir an önce toplayıp, Meclis'e gitmeyeceklerini tüm dünyaya açıkça deklare etmeye çağırdı.

BDP GRUBU YARIN TOPLANIYOR
SK'nın Hatip Dicle ile ilgili kararından sonra yarın BDP'nin desteği ile 12 Haziran'da seçilen KCK/TM tutuklusu 6 milletvekili dışındaki 30 milletvekili Diyarbakır'da bir araya geliyor. BDP'lilerin Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesinden sonra nasıl bir tavır alacağı ve daha önce meclise gitmeyecekleriyle ilgili açıklamalarını yeniden değerlendirip kamuoyuna açıklama yapacakları belirtildi.
DİYARBAKIR-EmekDunyasi.Net