4 Haziran 2011 Cumartesi

Baydemir'den Başbakan'a Senin Ataların Da Şamandı

Baydemir: Başbakan nankörlük yaptı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Başbakan Erdoğan'ı ağır bir dille eleştirdi: BDP'ye terör örgütü demek skandal. Kürtlerin İslamı seçmeden önceki dini Zerdüştlük. Başbakan bunu kullanıyor. O zaman senin de ataların şamandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’ da yaptığı mitinginde olay çıkmamasının tek nedeninin BDP olduğunu savundu. 
Baydemir, "Çünkü BDP kentte olay olmasın diye olağanüstü çalışma yaptı. Ama Başbakan geldi bu kentte dedi ki ‘siz teröristsiniz’. Bu nankörlüktür" diye konuştu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı mitingindeki konuşmasını değerlendirdi. Başbakan’ın hızla sivil diktatör ruh haline doğru ilerlediğini ve bunun da ülke açısından büyük bir tehlike yarattığını ileri süren Baydemir, "Kentte olay çıkmamasının nedeni BDP’dir. Çünkü olay olmasın diye olağanüstü çalışma yaptı. Ama Başbakan geldi bu kentte dedi ki ‘siz teröristsiniz’. Bu nankörlüktür. Bu bence sadece Başbakana değil bütün ülkeye zarar verir. Giderek bilgi birikiminin ve donanımının çok olmadığını gösteren emarelerdir" dedi. 

-"BAŞBAKAN EMEK HIRSIZI"- 

Başbakan’ın gelişi ile Diyarbakır’da çatışmanın olmadığını kaydeden Baydemir, bunun nedeninin Kürt siyasetindeki bütün aktörlerin hala barışa bir şans vermesi olduğunu söyledi. Başbakan’ın bu verilen fırsatı kaçırdığını savunan Baydemir, "Akla hayale durgunluk veren bir konuşma yaptı. İki önemli şey yaptı. Birincisi emek hırsızlığı. Bizim yaşama geçirmeye çalıştığımız projeleri sahiplendi. İç kale Projesi ve sur içi projesi hazırladığımız proje ve Dicle Vadisi Projesi açılışını yapmıştık. İkinci unsur ise Diyarbakır’da halen çevre yolu yok ve sivil havaalanımız da yok. Bugüne kadar bunları yapmayan bir iktidar için Diyarbakır rojbaş(günaydın) dedi" şeklinde konuştu. 

-"YILMAZ, ERBAKAN, ÇİLLER GİTTİYSE..."- 

Başbakan’ın Hakkari’de ki mitingini bir hezeyan olarak değerlendiren Baydemir, "Bana göre Türkiye’nin gittiği her yerinde bana göre Türkiye halkını Kürtlere karşı kışkırtma dilini kullanıyor. Sayın Başbakan Kürtlerin tevazusunun ülke derinliğine nasıl bir anlamı olduğunun hiçbir zaman algılayamamış. Bugün bu ülkede Mesut Yılmaz, Erbakan, Çiller gittiyse bu Kürtlerin muhalefetinden dolayıdır. Başbakan’da bunu anlayamadı ve hızla erozyona doğru gidiyor" dedi. 

-BDP’YE TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEK SKANDALDIR"- 

BDP’ye terör örgütü demenin skandal olduğunu ifade eden Baydemir, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasını II. Abdülhamit döneminin Jurnal devrine benzetti. Kasetlerin mimarının ve talimat vericisinin kim olduğunu Başbakan’ın kendi ağzıyla itiraf ettiğini belirten Baydemir, "Cumhuriyet tarihinin en yetenekli hükümetidir. Gerçekleri manuple etmekte yetenekli gerçekten. Yine AKP kepenk meselesinde bu yeteneğini kullanıyor. Ben Belediye Başkanı olarak kepenklerin kapalı olmasından rahatsız oluyorum. Kepenkleri kapattıran neden cenazelerin gelmesidir. AKP cumhuriyet tarihinde olmamış bir şeye sahip, hem hükümettir hem de iktidardır. Hiçbir hükümete nasip olmamıştır. Bu hükümet orgenerali bile tutuklayabilmektedir. Bu iktidarın bir talimatıyla operasyonlar durabilir. Kürt halkının öfke nedeni ise hala bu coğrafyaya cenazeler gelmesidir. AKP bu sorunu çözmek yerine muhataplarını tavsiye yoluna gitmektedir" diye konuştu. 

-"SENİN ATALARIN DA ŞAMANDI"- 

Baydemir, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan’ın Zerdüştlük dini tartışmalarını da değerlendirdi. Kürtlerin İslamı seçmeden önceki dinlerinin Zerdüştlük olduğunu söyleyen Baydemir, "Yıllar önce dedelerimiz, ecdadımız inanabilir bu bir gerçektir. Sayın Başbakan bunu bugün kullanıyor. O zaman Kürtlerden bir siyasetçi çıkar der ki senin de ataların şamandı. Kımız içiyorlardı" şeklinde karşılık verdi. 

-"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE MHP’NİN VARLIĞI OLMALI"-

Demokrasilerde her siyasi parti mitingini yapma hakkına sahip olduğunu hatırlatan Baydemir, Diyarbakır’da gerçekleşmesi beklenen MHP mitingini kentte sakin karşılayacağını ve sıkıntının olmayacağını beklediğini söyledi. MHP’nin gelip dilediği insana hitap edeceğini söyleyen Baydemir, "Kürt sorununun çözümünde herkesin desteğine ihtiyaç var. AKP, CHP ve MHP’nin en azından rıza göstermesi gerekiyor. Yani MHP’nin de varlığı olmalı" dedi. (ANKA)