3 Haziran 2011 Cuma

Başbakan Protestocu Dilşat Aktaş'a Kız Mıdır Kadın Mıdır Bilemem Dedi


Erdoğan sınırları zorluyor! 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Konya Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Hopa'da emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun polis tarafından katledilmesini protesto edenleri eleştirirken sınırları zorladı.


KIZ MIDIR, KADIN MIDIR BİLEMEM!
Erdoğan, Ankara'daki protesto sonrasında polis tarafından takip edilerek kalça kemiği kırılan Dilşat Aktaş'ı kastederek, şöyle konuştu:

"Bu sabah bakıyorum bir televizyon kanalında Ankara’da bir polis panzerine tırmanan bir tane kız mıdır, kadın mıdır bilemem. Ve oradan, panzer yetmiyormuş oradan hızını alamıyor, kalkanla yerinde duran polisimize elindeki sopayla saldırıyor, vuruyor, polis yerinde sabrediyor... Gelecek polisin kalkanına vuracak, panzerine saldıracak ne işe yarıyor bunlar, ne yapmaya gidiyor? Bunların görevi ne? Neymiş Hopa’nın hesabını sormaya geliyorlarmış. Bu ülkenin meydanları boş değil. Ama bakıyorsun anamuhalefet partisi polisi savunmuyor, polise saldıranları bu ülkenin başbakanına saldıranları savunuyor, çünkü CHP’nin pankartının yanında, hemen bir inşaatta dev bir CHP pankartı, yanında Halkevleri’nin afişleri yine bez pankart. Onda şu yazıyor, ’Tek yol sokak, tek yol devrim’ bundan ne anlıyor benim milletim, ben biliyorum ne anladığını. ’Tek yol sandık’ demiyor. Tek yol demokrasi demiyor, biz bunların devrimden ne anladıklarını, ne anlatmaya çalıştıklarını biliriz. Eğer sen Konya’ya hızlı treni getiriyorsan, bunun adı devrimdir. İşte biz bunu yapıyoruz. Bizim farkımız bu."

POLİS KALÇA KEMİĞİNİ KIRMIŞTI
Hopa’da öldürülen Metin Lokumcu için Ankara’da düzenlenen eylemin ardından, polisin takip ettiği Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş’ın kalça kemiğini kırdığı ve Aktaş'ın Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olduğu, 6 ay rapor aldığı ortaya çıktı.

Aktaş'ın anlatımına göre, polislerce eylemin ardından takip edildiği ve çevrilerek şiddete maruz kaldığı, vatandaşların yardımıyla polislerin elinden kurtularak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Aktaş’a polis, daha öncesinde de yumruklu saldırı gerçekleştirmiş.

Doktorlarından ve ailesinden alınan bilgiye göre Aktaş, ameliyata alındı. Kalçasında tek kemiği kırılan Aktaş'ın ameliyatının başarılı geçtiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.birgun.net