9 Haziran 2011 Perşembe

Başbakan İdamı Savundu Biz Olsaydık Abdullah Öcalan'ı İdam Ederdik


 'Biz olsak idam ederdik' 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK lideri Abdullah Öcalan’a idam cezasının verildiği dönemdeki koalisyon hükümetinde yer almış olsalardı, “Gereken cezayı uygulardık. Ya idam edilirdi, ya da istifa ederdik çekilirdik” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere üç gün kala Kral FM'in canlı yayınında soruları yanıtlarken, milliyetçi oylara seslendi, BDP’ye ağır suçlamalarda bulundu, idamı savundu ve kaset skandalından rahatsız olmadığını gösterdi.

KASETLERDEN RAHATSIZ DEĞİL
MHP’yi sarsan kaset skandalına ilişkin, “Bu tür olaylara şahit olmamayı temenni ederiz. Hangi siyasi parti olursa olsun. Bu tür pislik nerede varsa bunun ihbarından da kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Siyaseti bunlardan arındırmamız lazım” dedi.

BDP ve PKK’nin de Kürtlerin temsilcisi olmadığını ileri süren Erdoğan, "PKK benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değil. Kürtlere savaş açmak ifadesi çok adi, alçak bir ifadedir. Kürtler benim kardeşimdir. BDP Kürtlerin temsilcisi değildir. Kimin temsilcisi belli değil” şeklinde konuştu.

İDAMI SAVUNDU
Erdoğan, konuşmasında idamı da savunarak, 1999’daki koalisyon hükümetinde yer almış olsalardı, Abdullah Öcalan hakkındaki kararlarının idam olacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: "Milletin asla tereddüdü olmasın. Şimdiden aynı şeyi söz veriyorum. Son dönem milletvekili adayı oldum. Bu dönem son adaylığımdır. Ara vermemiz gerekiyor. İmrali'dakiyle ilgili ceza kesinleşti. Nedir bu ceza? Ağırlaştırılmış müebbet hapis. AK Parti bunun üzerinde asla oynamaz. Bizden İmralı'dan çıkarıp gelip E tipi cezaevlerinde kalmasını talep edenler oldu. CHP'liler de, MHP'liler de oldu. İmralı'da tutulmasının bir sebebi var. Her gün oralarda gösterilerle karşı karşıya kalırsınız. Bundan dolayı bu adımlar atılıyor. Kendisi uluslararası standartlar neyse orada cezasını çekmektedir. Farklı odalarda yanına beş mahkum kondu. Onlarla günde belli saatleri var, görüşme imkanları oluyor. Bu da cezalarda olması gereken bir uygulama diye sağladık. Böyle bir şey düşünülemez bu mertçe değil, namertçe bir iftiradır. Tayyip Erdoğan sağ oldukça, böyle bir şeye müsaade etmez. Ancak bir şey var. İdam Türkiye'de kalkmadığında ABD geldi Öcalan'ı teslim etti. Teslim edildikten sonra merhum Ecevit, Bahçeli, Yılmaz iktidardaydı. İdamın ertelenmesine karar verildi. Altında onların imzası var. O zaman bunu sümenaltı yapmasaydınız, bu iş çoktan bitmiş olacaktı. O anda koalisyonda olsaydık uygulanması gereken cezayı uygulardık. Ya idam edilirdi, ya da istifa ederdik çekilirdik."