8 Haziran 2011 Çarşamba

Bakan Yardımcılığı Başkanlık Sistemine Hazırlık Mı


Bakan Yardımcılığı Başkanlık Sisteme Hazırlık Mı
DSP'DEN İLK YORUM
DSP: Bakanlıkların yapılandırılması başkanlık sistemine hazırlık
DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Erdoğan'ın bakanlıkların yeniden yapılandırılmasının, başkanlık sistemine hazırlık olduğunu iddia etti.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarını başkanlık sisteminin hazırlığı olarak değerlendirdi. Erçelebi, partisinin Denizli il binasında düzenlediği basın toplantısında açıklanan sistemin, seçmenin iradesine ipotek koymak olduğunu iddia etti.

Erdoğan'ın açıklamalarının demokrasiye aykırı olduğunu ileri süren Erçelebi, "Gerçekten demokrasiye indirilmiş büyük bir darbedir. Sayın Başbakan diyor ki, 'Yeni Bakanlar Kurulu 25 kişiden oluşacak ve dört tane başbakan yardımcısı olacak ama bunlar devlet bakanı olmayacak.' Peki, bunlar ne olacak? Sayın Başbakan'ın üslubunda ilginç bir ipucu var; diyor ki, 'benim yardımcılarım.' Çağdaş hukuk devleti anlayışında benim yardımcılarım, benim bakanım olmaz. Onlar devletin bakanıdır. Acaba Sayın Başbakan, benim dört yardımcım derken bir okuldaki müdür yardımcıları gibi bir yardımcılık mı düşünüyor, bunu bilemiyorum." dedi.

Yeni yapılandırma ile devletin tarafsızlığının tamamen ortadan kalkacağını öne süren Erçelebi, "Sayın Başbakan bütün bakanlıkların adını değiştiriyor. Hal böyle olunca, şu anda o bakanlıklarda üst düzeyde müsteşar, genel müdür, daire başkanı, şube müdürü pozisyonundaki bütün kadrolar düşmüş olacak. İnsanlar haklarını aramak için Danıştay'a, idare mahkemesine gidemeyecekler. 'Böyle bir bakanlık ortada kalmadı, siz de boşluğa düştünüz. Biz yeniden devleti yapılandırıyoruz' diyecekler." diye konuştu. skyturk.net