16 Haziran 2011 Perşembe

Ateşkes Ekim'e Kadar Uzatıldı

Ateşkes Ekim'e Kadar Uzatıldı

PKK, Ateşkesi Ekim Ayına Kadar Uzattı

İmralı’dan ateşkes haberi geldi. “15 Haziran son tarih” diyen Öcalan, yetkililerle bir görüşme daha yaptı. Sonuç: Ateşkes ekim ayına kadar sürecek.

İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşen avukatları, devlet yetkilileriyle Öcalan arasındaki görüşmenin önceki gün gerçekleştirildiğini söyledi. Taraf'ın edindiği bilgilere göre Öcalan PKK'nın eylemsizlik kararının eylül ya da ekim ayına kadar uzatılmasını isteyecek.

Sabah saatlerinde müvekkilleri PKK lideri Abdullah Öcalan'la haftalık görüşmelerini gerçekleştirmek üzere İmralı Adası'na giden Asrın Hukuk Bürosu avukatları Fuat Coşacak, İbrahim Bilmez, Doğan Erbaş ve Hakan Sadak, Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından akşam saatlerinde Gemlik'e döndü.

Devletle görüşme yapıldı

Öcalan'ın avukatları İmralı'daki görüşmenin ardından Gemlik limanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmralı'ya giden avukatlardan Doğan Erbaş, Öcalan'la devlet yetkilileri tarafından yapılması beklenen görüşmenin önceki gün gerçekleştiğini söyledi.

Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndan çıkışta Öcalan'la yapılan görüşmeye ilişkin basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunulmazken avukatlardan Doğan Erbaş, gazetecilerin Öcalan'la devlet yetkililerinin yapması beklenen görüşmeye ilişkin sorusu üzerine, "Dün itibariyle İmralı Adası'na Öcalan'la görüşmek üzere bir heyetin gittiğini söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu. Onun dışında herhangi bir açıklamada bulunmayacaklarını ifade eden Av. Erbaş, bunun haricinde "Gerek gördüğümüz takdirde yarın (bugün) bir açıklama yapabiliriz" diyerek Gemlik'ten ayrıldı.

15 Haziran son gündü

Taraf'ın edindiği bilgilere göre Öcalan avukatlara devlet yetkilileriyle yaptığı görüşmeye ilişkin, "Eylemsizlik süreci uzayabilir" dedi. Eylemsizliğin eylül ya da ekim ayına kadar uzatılabileceği öğrenildi.

Öcalan, daha önce "15 Haziran'dan sonra ya anlamlı bir müzakere dönemi başlar ya da büyük bir savaş başlar, kıyamet kopar" diyerek yeniden eylemlerin başlayabileceği sinyalini vermişti.

TARAF