11 Mayıs 2011 Çarşamba

Türkiye Kupası Beşiktaş'ın Oldu


Türkiye Kupası Beşiktaş'ın Oldu 

Her iki takımında kontrollü başladığı maçta sanılanın aksine dominant olan taraf İBB oldu. Herve Tum, Holmen ve İbrahim Akın liderliğinde Beşiktaş kalesinde gol arayan İBB, çok geçmeden geniş alanda oynamanın dezavantajını kalesinde gol pozisyonu olarak gördü. Defansın arkasına atılan topa savunma oyuncusu Metin Depe ile hareketlenen Quaresma, araya iyi girdi ancak cılız vuruş yapınca Hasagiç topu kontrol etmekte zorlanmadı. İlerleyen bölümde oyuna biraz daha ağırylığını koyan Siyah-Beyazlılar, 33'te aradığı golü buldu. Fernandes'in defansın arkasına attığı topa hareketlenen Quaresma, topu konrol ettikten sonra vuruşunu bekletmeden yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk yarının son dakikalarında eşitliği yakalamak için oyunu rakip kaleye yıkan İBB, attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilince soyunma odasına 1-0 mağlup girdi.

İkinci yarıda ise sahada daha istekli bir İBB vardı. Yorgun bir izlenim bırakan Beşiktaş, çok geçmeden kalesinde gol pozisyonları vermeye başlarken İBB, bir penaltı kazandı. 53'te topun başına geçen eski Beşiktaşlı İbrahim Akın Rüştü'yü ters köşeye yatırarak maça eşitliği getirdi. 1-1

Bu golle kendine güveni gelen İBB, rakip kaledeki istekli futbolunu devam ettirdi. 68'de de Abdullah Avcı tarafından oyuna alınan Gökhan Ünal, takımını 2-1 öne geçiren golü attı.

Son 15 dakikaya İBB'nin üstünlüğü ile girilirken Tayfur Havutçu'nun gelişiyle duran toplarda gelişme gösteren Beşiktaş yine bir duran top sonrası golü buldu. Fernandes'in ceza sahası içine gönderdiği topa  iyi yükselen Sivok, ince bir dokunuşla maça yeniden eşitliği getirdi.2-2

Maçın kalan bölümünde her iki takım da skoru değiştirmeyi başaramayınca müsabakanın 90 dakikalık normal süresi 2-2 sona erdi ve 15'er dakikalık iki uzatma devresine gidildi.

Beşiktaş çok istedi ama...

Uzatmalara giden maçta ilk 15 dakikalık bölümde deyim yerindeyse Beşiktaş fırtınası vardı. İlk 5 dakikalık bölümde 2 gol pozisyonu içine giren  Siyah-Beyazlılar, bunlarda Hasagiç'i geçemedi. Quaresma ve Simao'nun defansı eksik yakaladığı pozisyonda Quaresma bencil davranınca Beşiktaş olası bir golden oldu. İlk yarıda skor değişmezken ikinci yarıda futbolseverler daha konrollü bir maç izledi. Her iki takım da skoru bu devrede de değiştiremeyince maç penaltı atışlarına gitti.



PENALTI ATIŞLARI

İBB

Cihan Haspolatlı (Kaçırdı)

Ekrem (Attı)

Gökhan Ünal (Attı)

Holmen (Attı)

Metin Depe (Kaçırdı)



Beşiktaş

Almeida (Attı)

Fernandes(Attı)

Aurelio (Attı)

Hilbert (Kaçırdı)

Simao (Attı)