26 Mayıs 2011 Perşembe

Samast İsmi Marka Oluyor Samast İsmı İçin Patent Başvurusu


Samast İsmi Marka Oluyor 
Bir Katilden Marka Yaratmak
Hrant Dink'in Katili Ogün Samast'ın ailesi "Samast" isminin patent hakkını almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Patent hakkının kullanım alanları arasında; eğitim öğretim hizmetleri, konferans, spor, kültür ve eğlence hizmetleri, kitap, dergi yayıncılığı, bilimsel inceleme ve araştırma hizmetleri  yer aldı.

Bir katilden marka yarattılar!
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın ailesi, "Samast" ismi için patent başvurusu yaptı. Türk Patent Enstitüsü, patent başvurusu onaylayınca, "Samast" artık marka oldu. Peki marka nerelerde kullanılacak? Samast ailesi, TPE'ye yaptığı başvuruda, Samast markasının eğitim ve öğretim hizmetleri, sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, kültür hizmetleri, dergi, kitap yayımlama hizmetleri için kullanılacağını bildirdi.

ANF’nin edindiği bilgiye göre Ermeni gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın ailesi ilginç bir başvuruda bulundu. Aile, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak, "Samast" isminin patentini aldı. Marka, eğitim ve kültür hizmetleri, bilisel inceleme ve araştırma hizmetleri için kullanılacak.

BAŞVURU KABUL EDİLDİ
Hrant Dink'in katil zanlısı olduğu gerekçesiyle dört yıldır yargılanan Ogün Samast, cezaevindeyken ailesi ilginç bir başvuru yaptı. Başvuruyu yapan Samast'ın yakın akrabası Orhan Samast. Bilgi iletişim teknolojileri alanındaki şirketiyle hizmet veren Orhan Samast, Ogün Samast'ın isminin gazetelerde ve televizyonlarda sıklıkla kullanması nedeniyle harekete geçti. Ailenin onayıyla Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Patent Enstitüsü de "Samast" isminin patentine onay verdi. Böylece Dink'in katil zanlısının soyismi "marka" haline geldi.

MARKA NEREDE KULLANILACAK?
Peki bu marka şimdi nerelerde kullanılacak? Orhan Samast, Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı başvuruda, Samast isminin kullanılacağı mal ve hizmet listesini de sundu. Listede, Eğitim ve öğretim hizmetleri, sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, idare hizmetleri, spor, kültür ve eğlence hizmetleri yer aldı. Listeye, dergi, kitap, gazete yayımlama hizmetleri, film, televizyon ve radyo programları, haber muhabirliği, fotoğrafçılık hizmetleri de dahil edildi. Samast markası ayrıca bilimsel inceleme ve araştırma hizmetleri için de kullanılacak.

‘KAFİRİ VURDU’ MARKA OLDU!
Dink, 19 Ocak 2007'de, gazetenin önünde güpegündüz vuruldu. Katil zanlısı Ogün Samast, cinayetin ardından 'kafiri vurdum' diye bağırarak, olay yerinden uzaklaştı. Kısa sürede bulunan Samast, cinayeti itiraf etti ve pişman olmadığını söyledi. Önce Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı, ancak olay anında yaşı 18'den küçük olduğu gerekçesiyle yargılanmasına Beyoğlu Çocuk Mahkemesi'nde başlandı. 4 yıldır yargılaması süren Samast'ın 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. (anf)