31 Mayıs 2011 Salı

Kılıçdaroğlu Kürt Sorunu Vardır Kürt Sorununu Ben Çözeceğim


"Kürt sorununu Kemal kardeşiniz çözecek!" 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır mitinginde halka seslendi. Kısa süre önce açıkladığı Demokrasi Raporu'nda "Kürt meselesi sorununda CHP 3. yolu temsil ediyor" diyen CHP'nin Diyarbakır mitinginde de önemli mesajlar verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde: "Kayıpları soruşturma komisyonu kuralım dedik. AKP buna destek vermedi.

Çünkü AK Parti eşitlikçi, demokrat, özgürlükçü değil. Kadınlardan yana değil.

Ahmet Arif ne diyor Adiloş Bebe'de? 'Bunlar aşımıza göz koyanlardır bunlar engerekler çıyanlardır. Bunları tanı da büyü' diyor.

Ne demek özel yetkili mahkeme? Kurtaracağız Türkiye'yi bu mahkemelerden. Halkın iradesini getireceğiz.

Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarını aylarca hapiste tutuyorlar. Kelepçeleyip resimlerini çektiler, medyaya servis yaptılar. Eğer halkın iradesine saygı duyuyorsanız bunu yapmazsınız. Daha uygar bir yargı sistemi getireceğiz. Bağımsız insan haklarına saygılı bir yargı getireceğiz.

Bize dedi ki 'Sivas'ın ötesine gidemezsiniz'. Hakkari'ye de geldik Diyarbakır'a da geldik.

Ama bir yerde haklılar. Yeteri kadar Diyarbakır'a, sizin yanınıza gelemedik, çayınızı içmedik, sohbet etmedik.

1988 yılında Meclis'ten geçen AB Yerel Yönetimler Şartı'nı getireceğiz dedim Hakkari'de. Hemen 'Türkiye'yi bölüyorsun, eylet sistemi' dediler. Buradan sesleniyorum, Türkiye bir bütündür kimse bölmek istemiyor. Bu güzel coğrafyada huzur içinde kardeşçe yaşayacağız.

'Neden bayrak yoktu' diyor CHP mitinginde. Bu bayrak hepimizin bayrağı ama bayrak üzerinden siyaset yapmak en büyük bölücülük yapmaktır. En büyük bölücü Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Size sözüm var; barışı getireceğiz, Türkiye'yi cennete çevireceğim.

Diyarbakır'a gelip hapishane sözü veren bir Başbakan var. Bütün Diyarbakırlılara sesleniyorum, hapishane istiyorsanız eyvallah AKP'ye oy verin ama istemiyorsanız sırtınızı AKP'ye döneceksiniz.

Recep Tayyip Erdoğan önce 'Kürt sorunu vardır' diyor, sonra da dönüyor 'hayır Kürt sorunu yoktur' diyor. Var mı böyle bir sorun? Millet mi doğruyu söyler Recep Tayyip mi? Bence de böyle bir sorun var, Kürt sorunu var ve size söz veriyorum Kemal kardeşiniz bu sorunu çözecek.

Oylarınızı aldılar ama size verdikleri sözleri tutmadılar. Benim için yandaş yok vatandaş var.

Diyarbakır halı fabrikası kapandı. 1000 kişi vardı. Tekel fabrikası 610 kişi çalışıyordu kapandı. Tekel pazarlama şubesi kapandı, 150 kişi çalışıyordu. Tekel tütün işletmesi 850 kişi çalışıyordu kapandı. Diyarbakır'da 2002'de icra dairesi sayısı 3 ama 2010'da 7. Fabrikalar kapanıyor icra daireleri çoğalıyor.

Doğu ve Güneydoğu'yu petro kimya üssü yapacağım, size söz veriyorum. Fabrikalar açacağım ve iş imkanı sağlayacağım. Fabrika kapanmayacak fabrika açılacak.

Diyarbakır'da bir anne dört çocuğuna kahvaltı veremedi diye intihar etti. Her kadının banka hesabına bizim iktidarımızda 600 lira yatıracağız ve hiç kimseyi namerde muhtaç etmeyeceğiz.

Recep Bey 'benim bu önerim için Merkez Bankası'nda para toplandı, Kemal Kılıçdaroğlu parayı harcayacak' diyor. Para mı önemli insanların mutluluğu mu? Bunların gözünü para bürümüş para.

Bu ülkede her etnik kimlikten insanımız barış ve kardeşlik içinde yaşayacak. Bu ülkeye huzur ve barış getireceğiz.

Gençler 'şifreye de değin' diyorlar. O kurumun başındaki adamın ismi Ali Demir. Ar damarı çatlamış bir insan hala o koltukta oturmaya devam ediyorsa.... Bana yetki verin o adamı o koltuktan indereyim.

Recep Bey karşıma çıkabilir mi? Çıkması için üç tane şart lazım. Bir; geçmişinin temiz olması lazım. İki; kul hakkı yememesi lazım. Üç; mangal gibi yürek olması lazım.

'Açılım dedi dedi kepenkleri yüzüne yedi, sonra da belediye suçlu dedi.' Çok güzel bir pankart." habertürk