28 Mayıs 2011 Cumartesi

Kaya Şekeri Nedir

Kaya Şekeri Ses Açar, Kaya Şekeri Nedir, Kaya Şekeri Ne, Kaya Şekeri Ne Denmek, Kaya Şekeri Nasıl Yapılır, Kaya Şekeri Nerelerde Bulunur, Kaya Şekerinin Faydaları, Kaya Şekeri Fiyatı, Kaya Şekeri Nasıl Kullanılır, Kaya Şekeri Ses Tellerine Faydası. Nöbet Şekeri Faydaları Şifalı bitkilerde tatlandırıcı olarak kullanılır.

Kaya Şekeri (Nöbet Şekeri) Nedir
Nöbet Şekeri Bileşimi 
Asıl şekerdir, toz ve kesme şeker vb. şekerler, nöbet şekerinden yapılır.

Nöbet Şekeri Kullanışı
 Gün boyu iki saatte bir ağızda emilir. Nöbet Şekeri İle Çay Çaylara katılması; o çayın şifasını yükseltir.

 Nöbet Şekeri Özellikleri 
Ses kısıklığı, ağız yaraları için akide şekeri gibi emilir

Kaya Şekeri Nedir
Dr. Ender Saraç ses kısıklığı, ses açma, Sesi kuvvetlendirme için nöbet şekerini (kaya şekeri) öneriyor. Nöbet şekeri, sesi açan ideal ve doğal bir maddedir.
Kaya şekeri, sesi kuvvetlendirip ses kısıklığına çok iyi gelen bir ilaçtır. Özellikle emilme şeklinde tüketilmeli böylece vücudun hararetini alır. Ayrıca kaya şekerinin ses açıcı özelliği kuvvetlidir.

Su ve şeker kazanda ısıtılarak karıştırılır. Hafif kıvama gelince kesilmesi için bir çorba kaşığı krem tartar atılır. Eriyik tam kıvamını alınca etrafı 4-5 sıra delikli ve bu deliklerden karşılıklı pamuk ipliği geçirilmiş bir kazana boşaltılır. Sonra kazanın etrafı (delikler) alçı ile kapatılır. Kazanın ağzına mukavva örtülür, üstüne çuval atılarak kapatılır ve ılık bir yerde soğutulur. nöbet şekeri adı <nöbet> denen bu işlemden gelmektedir. Anadolu’da eskiden soğutma işi gübre içinde yapılırdı. Kazanın soğutulması 1 hafta sürer. Bu süre içinde şeker, kristalizasyona uğrar ve iplerin etrafına sucuk görünümünde yapışır; bir kısmı da dibe çöker. İpler kesilir ve 20-30 cm.lik uzunlukta çubuklar halinde çıkarılır.