26 Mayıs 2011 Perşembe

İstanbul Etilerde Patlama 8 Yaralı


İstanbul Etiler'de Patlama 8 Yaralı 
İstanbul Etiler'de Bir Patlama Oldu. İstanbul Valisi Mutlu  yaptığı açıklamada, "8 Yaralı olduğunu, eylemin sivillere karşı yapıldığı açık" dedi.

İstanbul'da patlama: 8 yaralı

İstanbul Etiler'de Akmerkez yakınında patlama meydana geldi. Hüseyin Çapkın'ın açıklamasına göre biri polis 8 kişi yaralandı. Yaralıların yaşları 23 ile 55 arasında değişiyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü'nden beton parçaları koptu.

Bombanın çöp kutusunda bırakıldığı tahmin edilirken olay yerinde bir şüpheli paket daha bulunduğu endişesiyle bomba imha ekipleri bölgeye gönderildi.

Patlama nedeniyle Etiler, Zincirlikuyu başta olmak üzere 2'inci Köprü yolu ve İstanbul'un büyük bölümünde trafik felç oldu.

 İstanbul'un en işlek bölgelerinden Etiler'de Akmerkez'in önündeki Koç Köprüsü'nün altındaki İETT durağında patlama meydana geldi.
Polis kaynaklarına göre parça tesirli bombanın patlamasıyla biri polis 8 kişi yaralandı... 2 yaralının durumu ağır

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Bombanın zaman ayarlı olma ihtimali yüksek, orta şiddette bir bomba..." dedi. Çapkın saldırının zamanlamasının ve polis okuluna yakınlığın altı çizilmesi gereken noktalar olduğunu söyledi.

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİ
Etiler Koç Köprüsü altında saat 09.00 sıralarında çöp kutusuna bırakıldığı belirtilen bir bomba patladı. Patlama yerinin hemen yakınında İETT otobüs durağı bulunuyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü'nden beton parçaları koptu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bir görgü tanığı tek bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Polis olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi aldı. Köprü altındaki çöp kutuları ile İETT durağının da parçalandığı belirlendi. Adın henüz belirlenemeyen bir kadın yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay yeri, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bir sokak önünde, alışveriş merkezi Akmerkezi'nin bir kaç metre yakınında. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanı polisler, patlama bölgesinde araştırma yaptı. Patlamada iki İETT otobüsü ile bir taksi ve sivil plakalı bir otomobilde hasar meydana geldi. Olay yerinde ambulunslar ile itfaiye araçları bekletiliyor. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede cep telefonu sinyalleri kesildi.

"OLAYI ŞU ANA KADAR ÜSTLENEN YOK"
Vali Mutlu, patlamanın mahiyetine ilişkin olarak güvenlik birimlerinin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Mutlu, şunları kaydetti:

"Çok şiddetli, çok etkili bir patlayıcı değil ama yaralanma hadiselerine sebebiyet verecek oranda tesiri olan patlayıcı. Olayı şu ana kadar üstlenen yok. Güvenlik birimlerimiz, emniyetimiz, konuyla ilgili olay yerindeki bütün bulgulara ve farklı bilgilere ulaşmak üzere yoğun bir çalışma sürdürüyor. Terörün çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığı ve özellikle sivil vatandaşların etkilendiğini görüyoruz. Bu nedenle şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu tür saldırıların, eylemlerin hiçbir zaman toplumumuzun morali üzerinde olumsuz tesir yaratması mümkün değildir. Bütün toplumumuz bunu şiddetle kınar. Terör karşısında topyekun birlik, beraberlik duruşumuzu güçlendirir. Yapanların da yanına kalmaz."

HEDEF POLİS OKULU MU?
Köprünün altında bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç patlamadan etkilendikleri için duruyor. Otobüslerde yaralı olup olmadığı ise bilinmiyor.  Arka sokakta Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.
Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor. Patlama sonrası bölge trafiğe çift yönlü olarak kesildi.DHA