19 Mayıs 2011 Perşembe

5.9 büyüklüğünde Deprem Merkez Üssü Kütahya Simav

5.9 büyüklüğünde Deprem Merkez Üssü Kütahya Simav, Kütahya'da Deprem Oldu,  Kütahya'da Deprem Oldu 2011,  Kütahya'da Deprem 2011, Kütahya Simav Depremi Oldu 2011,  Kütahya'da Deprem Oldu Merkezi Neresi 2011,  Kütahya'da Deprem Oldu Merkez Üssü Neresi,  Kütahya'da Deprem Merkez Üssü Neresi.

5.9 büyüklüğünde Deprem Merkez Üssü Kütahya Simav

Kütahya Simav'da bu akşam 23.17'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kütahya Simav'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve Tekirdağ'da da hissedildi.


BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
Orta büyüklükteki deprem, İzmir, Aydın, Eskişehir, Bursa, Denizli, Tekirdağ, Yalova ve İstanbul'da da hissedildi. ABD merkezli deprem ölçüm merkezi, depremin 6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.Deprem uzmanı
Prof. Ahmet Ercan, yaşanan depremin yer kabuğuna çok yakın bir yerde meydana geldiği için depremin çok geniş bir alanda hissedildiğini söyledi.



Ahmet Ercan, bu depremin öncü ya da artçı olduğunun söylenemeyeceğini bu nedenle, Simav ve yöresinde yaşayanların evlerinin yapısını iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Ercan, evleri sağlam olmayanların geceyi evlerinde geçirmemelerini istedi.


Jeofizik Mühendisi Doç. Oğuz Gündoğdu ise, Simav yöresinin geçmişte de buna benzer depremler ürettiğini belirtti ve fayın hareket halinde olduğunu söyledi.

Haberin devamı gelecek.....