19 Mayıs 2011 Perşembe

Galatasaray'ın Yeni Teknik Direktörü Fatih Terim Oldu

8-7 Terim
Sarı-kırmızılı yöneticiler, oylamadan eşitlik çıkması üzerine son sözü Ünal Aysal’a bıraktı. İlk oylamaya katılmayan Cim-Bom’un patronu, tecrübeli teknik direktörün göreve getirilmesinden yana olduğunu ifade etti ve 3. Fatih Terim dönemi başladı 

Galatasaray’da 3. Fatih Terim dönemi resmen başlıyor. Rekor oyla göreve seçilen Ünal Aysal başkanlığındaki ilk toplantısını dün akşam saatlerinde Mecidiyeköy’deki kulüp binasında gerçekleştiren yeni yönetim kurulu, oy çokluğuyla tecrübeli teknik direktörün göreve getirilmesi kararını aldı.

Mazbata alarak çalışmalara resmen başlayan sarı-kırmızılı yönetim, devir-teslim töreninin ardından görev dağılımı yaparken, daha sonra gündemin bir numaralı maddesi olan teknik direktör konusu masaya yatırıldı.

Başkan Ünal Aysal, yönetimin asil üyelerinden Ali Gürsoy’un yurt dışında bulunması yüzünden katılamadığı toplantıda deneyimli teknik adam için oylama yaptırdı. Aysal’ın katılmadığı oylamada Fatih Terim’e 7 evet, 7 hayır oyu çıktı.

Oylamadan eşitlik çıkması üzerine bütün gözler Ünal Aysal’a çevrildi. Sarı-kırmızılı yöneticiler, “Galatasaray Kulübü’nde başkanlık sistemi vardır. Hoca için kararı siz verin” diyerek, teknik direktör konusunda son sözü Aysal’a bıraktı.

Açıklama geliyor
Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına teşekkür eden Başkan Ünal Aysal oyunu, pazartesi günü bir araya gelerek resmi teklif yaptığı Fatih Terim’den yana kullandı ve 7’ye karşı 8 oyla başarılı teknik direktörün göreve getirildiğini açıkladı.

Sarı-kırmızılı yönetimin, Galatasaray’a tarihinin en parlak günlerini yaşatan Terim’le 1-2 gün içinde gerçekleştirilecek son görüşmenin ardından kulüp sitesinden resmi açıklamayı yapacağı kaydedildi.

Yeni sözleşme modeli
Yönetim kurulu toplantısında önemli bir karar daha alındı. Sarı-kırmızılılar bundan sonra teknik direktör ve futbolcularla yapılacak profesyonel sözleşmelerin başarıya endeksli olmasını benimsedi.

Buna göre teknik direktör ve futbolculara, sarı-kırmızılı kulüpten istedikleri yıllık ücretin yüzde 50’sinin garanti para şeklinde verileceği, yüzde 50’sinin ise performansa göre ödeneceği bildirildi.